Bursalı oyuncudan müstehcen sahne açıklaması

Başrollerini Cem Davran, Yıldıray Şahinler ve Bahtiyar Engin’le paylaştığı Alevli Günler adlı oyunuyla memleketi Bursa’ya gelen Erkan Can, Olay Çekirge’ye özel açıklamalar yaptı.

Bursalı oyuncudan müstehcen sahne açıklaması

RTÜK’ün artık internet dizilerini de denetim altına almaya hazırlanmasını değerlendiren Erkan Can, işini iyi yapan her sanatçının zaten kendi otokontrolünü sağladığını söyledi. 

939_7055__59960-(2).jpg

EN İYİ DENETMEN SEYİRCİDİR

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelediği ‘Alevli Günler’ adlı oyun öncesi Olay Çekirge’ye konuşan Erkan Can, RTÜK’ün internet yayınlarını denetleyecek olmasıyla başlayan tartışmalara katıldı. Konuya farklı bir bakış açısı getiren sanatçı, ‘Biz tiyatrocular zaten bir projede kendimizi tartarız, biçeriz, müstehcen sahneler varsa o estetik çerçevenin içerisine onu oturturuz. Buna sansür demek istemiyorum ama kendi otokontrolümüzü zaten yaparız. Ama küfür yada sakıncalı başka sahneler estetikten uzak olursa zaten seyirciyi buz keser. En iyi denetmen seyircidir’ dedi. 

3839114-20180929_134908_7055__59960-001.jpg

OYUNCULUĞUN İLK 30 YILI ZOR

Uzun yıllardır sinema, dizi ve tiyatroyu aynı anda, başarıyla bir arada sürdüren ender sanatçılardan olan Erkan Can, hiç yorulmadığını söyledi. Yoğun çalışma temposundan dolayı en çok memleketi Bursa’ya yeteri kadar gelemediğinden yakınan sanatçı, ‘Altan Erbulak’ın da dediği gibi oyunculuğun ilk 30 yılı zor geçiyor, sonrası kolay. Eskiden zorlanırdım, şimdi kolaylaştı. Bu işi yapıyorsan hayatını da ona göre dizayn ediyorsun, planlıyorsun’ diye konuştu.

Erkan Can, Emre Akdemir’in sorularını yanıtladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X