Bursalı piyanist yarışmalara Fazıl Say’ın hediyesiyle hazırlanacak

Performansıyla adından söz ettiren 9 yaşındaki Arya Su Gülenç, uluslararası yarışmalara, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın hediye ettiği piyanoyla hazırlanıyor.

Bursalı piyanist yarışmalara Fazıl Say’ın hediyesiyle hazırlanacak

Bursa’da Mithatpaşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Arya Su Gülenç, New York’taki ABD merkezli Crescendo Uluslararası Müzik Yarışması’nda piyanoda kendi yaş grubunda tam puanla birinci oldu. ‘Piyanonun çocuk yeteneği’ olarak nitelendirilen Gülenç, birçok ülkeden katılımcının bulunduğu dünyaca ünlü Carnegie Hall’da 10 Şubat’ta konser verdi ve ödülünü aldı.

fazıl say arya ile ilgili görsel sonucu

ÇEV Sanat’ta Fazıl Say, Bülent Evcil, Cihat Aşkın ve İbrahim Yazıcı gibi dünyaca ünlü sanatçıların belirlediği çocuklardan oluşan ”Genç Yetenekler Projesi’nde yer alan Gülenç, son iki yıldır da uluslararası müzik yarışmalarında Almanya, Rusya, İtalya, Bulgaristan ve ABD’de konserler verdi.

Neredeyse katıldığı her uluslararası yarışmadan dereceyle dönen Arya Su Gülenç, bundan sonraki süreçte yarışmalara hazırlığını Fazıl Say’ın hediye ettiği piyanosuyla yapacak.

Ailesinin ve insanların kendisine çok destek olduğunu ifade eden Gülenç, ‘Ben ÇEV Sanat’a dahil olduktan sonra Fazıl amca, piyanom olmadığını öğrendi. Bunun üzerine kendine ait bir piyanoyu yolladı. Bu piyanoyla çalmak beni mutlu ediyor. Çünkü böyle dünyaca ünlü sanatçımızın piyanosuyla çalışmak başka bir duygu. Ona çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X