Bursalı şehidi son yolculuğuna binler uğurladı

Hakkari Şemdinli’de güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanarak tedavi gördüğü GATA’da şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete son yolculuğuna uğurlandı.

Bursalı şehidi son yolculuğuna binler uğurladı

Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin cenazesi, dün anne ve babası Dursun ile Durgül Mete tarafından hava yoluyla önce Yenişehir’e, ardından da ambulansla İnegöl’e getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Ayakta durmakta güçlük çektikleri için görevli askerlerden yardım alan anne ve baba, evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Dün gece ilçeye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de şehidin evini ziyaret ederek, ailesine başsağlığı diledi.

Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan Şehit Yavuz Mete’nin cenazesi, Mesudiye Mahallesi’ndeki baba ocağına son helallik için götürüldü. Şehit Uzman Çavuş’un 16 yaşındaki kız kardeşi, ağabeyini askeri kamuflaj giyip, asker selamıyla karşıladı. Alınan helalliğin ardından Şehit Uzman Çavuş, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanmak üzere İshak Paşa Camii’ne götürüldü. 

İshak Paşa Camiinde öğle namazını müteakip şehit için kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Tören mangası tarafından ambulanstan indirilen Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin naşı tekbirler eşliğinde cami avlusuna sokuldu. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Protokol üyeleri daha sonra şehit için Fatiha okudu. Şehidin Asker Kamuflajı giymiş kız kardeşi ile anne ve babası görevli subayların yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. İl Müftü vekili Mehmet Göktaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin naşı Hastane Mezarlığı Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X