Bursalı tekstilciler Fas’ta

Türkiye’nin bebe-çocuk konfeksiyonu üretiminin büyük bölümünü gerçekleştiren Bursalı sektör yetkilileri, BTSO’nun UR-GE projeleri kapsamında Rusya, İran, Sırbistan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın ardından Fas’a da çıkarma yaptı.

Bursalı tekstilciler Fas’ta

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (UR-GE) kapsamında bu kez Fas’a giden 120 bebe-çocuk konfeksiyoncusu, Kazablanka’da yeni işbirliklerinin yollarını aradı.

Heyet ilk olarak, ‘Fas ile İş Yapma Fırsatları’ konulu toplantıya katıldı. Kentteki toptancı pazarlarını ziyaret ederek, buradaki ürünleri yakından inceleme fırsatı da bulan heyet, üçüncü gün ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 60 firmanın özel stantlarında ürünlerini sergilediği organizasyona Faslı şirketler büyük ilgi gösterdi.

BÜYÜKELÇİDEN BTSO’YA TEBRİK

Grand Mogador Otel’de gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri sırasında Bursalı işadamlarını Türkiye’nin Fas Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan da yalnız bırakmadı. Doğan burada yaptığı açıklamada, Fas’ın kıtalararası geçiş güzergahında bulunduğunu ifade ederek, “Fas pazarı, bu tür etkin çalışmalarla üreticilerimiz için güçlü bir potansiyel taşıyor. Ülkemizin ihracat odaklı kalkınma hedeflerine; ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancıyla büyük katkı sağlayan BTSO’yu burada gerçekleştirdiği etkinlik için tebrik ediyorum” dedi.

BURSA’YA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK 

Bursalı heyete Fas’ta başkanlık eden BTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve BTSO Dış Ticaret Konsey Başkanı Murat Bayizit, Türkiye ile Fas’ın tarihi ve kültürel bağlarının 600 yıllık bir geçmişe dayandığını, ancak iki ülke arasındaki ticaretin arzu ettikleri seviyenin altında olduğunu vurguladı.

İlk etapta Bursa ile Fas arasında 130 milyon dolar seviyesinde bulunan ticaret hacmini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Bayizit, bu kapsamda bebe-çocuk konfeksiyonu üreticilerinin çalışmalarının önemine işaret etti. UR-GE üyelerinin sektörün gücünü ülke sınırlarının da ötesinde kıtalararası alana taşıdığını ifade eden Bayizit, “Toplamda 120 kişilik heyetimizle gerçekleştirdiğimiz ikili iş görüşmelerinin Bursamızın ticaret hacmine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X