Bursalılar çarşı pazara akın etti

Kurban Bayramı’na saatler kala Bursalılar, çarşı pazara akın etti. Sıcak havaya rağmen, Tarihi Uzun Çarşı’da yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Bıçakçılar ve pastaneler de yoğun mesai yapıyor.  

Bursalılar çarşı pazara akın etti

Avrupa Birliği (AB) tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan baklavanın başkenti Gaziantep’teki baklavacılar, bayram siparişlerini yetiştirmek için yoğun emek harcıyor. Binbir emekle hazırlanan baklavanın siparişlerini zamanında yetiştirmek isteyen ustaların çalışma süreleri 12 saate çıkarken, işletmelerin personel sayısı da yüzde 50’ye yakın arttı.

Önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına baklava gönderen işletmeler, satışlardan oldukça memnun. Bursa’da da pastaneler siparişleri yetiştirebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu arada, bazı Bursalılar baklavalarını Gaziantep’ten getirtiyor. Bazıları da Çarşı’daki yufkacılar ve kuruyemişçilerden aldıkları malzemelerle bayram tatlısını evde yapmayı tercih ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X