Bursalılar teröre tepki için sokağa döküldü

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerimizin şehit olması üzerine Bursalılar sokağa döküldü. Konvoy ve yayalar olmak üzere çok sayıda grup eylem yaptı.

Bursalılar teröre tepki için sokağa döküldü

Dağlıca’da 16 askerin şehit olmasının ardından Bursa’da dünden beri eylemler neredeyse aralıksız olarak sürüyor. Merkez Osmangazi ilçesi ve bir çok ilçe merkezinde çok sayıda grup eylem düzenledi.

Osmangazi ilçesinde düzenlenen eylemlerde gruplar Kent Meydanı’nda toplandıktan sonra Şehreküstü Meydanı üzerinden önce Ulu Cami’ye ardından da Pınarbaşı Şehitliği’ne yürüdü. Zaman zaman yolu kapatan gruba diğer grupların da katılmasıyla yaklaşık 2 bin kişiye ulaşıldı. Kalabalık bir halde Pınarbaşı Şehitliği’ne ulaşan grup okunan Kuran-ı Kerim’in ardından gözyaşları ile dua etti. Şehitlikteki duanın ardından bir grup tekrar Kent Meydanı’na döndü.

HDP binasına yürümek isteyen gruba emniyet güçleri engel oldu. Yoğun sloganlarla süren eylemlerde arbede yaşanmadı. Bazı küçük grupların ve araç konvoylarının ise eylemleri devam ediyor.

YENİŞEHİR’DE KADINLAR ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Yenişehir ilçesinde de terörü protesto eden kadınlar, askerlik şubesine bayrak asarak askerlere destek oldular. 

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı hain saldırı sonunda Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kadınların organize ettiği teröre lanet yürüyüşüne çocukları ile katılan çoğu kadın, askerlere moral vermek için Yenişehir Askerlik Şubesi’ne yürüdüler.

Askerlik şubesine yürüyen 200’den fazla kadın burada askerlik şubesi duvarına Türk bayrağı astılar. Daha sonra saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan kadınlar, şehitler için dua ederek buradan ayrıldılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X