Bursalılara otopark müjdesi

Ulaşım Master Planı’nda yer alan otopark önerilerine göre; vatandaşlar cep telefonundan hangi otoparkta yer olduğunu görebilecek.

Bursalılara otopark müjdesi

DERYA DEMİR

Oluşturulacak ortak ödeme yöntemiyle ‘Park et devam et’ sistemi üzerinden toplu ulaşım kartı Bukart ile otoparktan da yararlanılacak. 

Bursa’nın 2035 yılı nüfusunun 4 milyona ulaşması beklenirken, şu an 473 bin 250 olan otomobil sayısının da ikiye katlanarak 1 milyon 94 bin 850’ye çıkması öngörülüyor. Artan araç sayısına paralel olarak doğal olarak otopark ihtiyacı da artış gösterecek. Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile geçen 2035 Ulaşım Master Planı’nı çalışan Boğaziçi Proje, ulaşım araçları, bisiklet yolları, karayolları gibi planlanrının yanında bugün Bursa’nın en büyük sorunlarından biri haline gelen otopark için de önerilerde bulundu. 

OTOPARK YÖNLENDİRME SİSTEMİ…

Bursaray’ın 3 ana transfer merkezi olan Acemler, Kent Meyranı ve Terminal ve bununla birlikte şehrin farklı bölgelerinde 52 transfer merkezinde yapılacak olan otoparklar ile ‘Park et devam et’ şeklinde sistem uygulanacak. Bu merkezlere aracını park eden vatandaşlar, bu noktadan itibaren yollarına toplu ulaşım araçları ile devam edecekler. Bukart ile entegre olacak olan bu otoparklarda ortak ödeme sistemi oluşturulacak.

Bu sistem ile aracını park etmek için Bursakart ile ücret ödeyen vatandaşlar bindikleri toplu ulaşım araçlarından indirimli faydalanacak. Planla birlikte otopark yönlendirme sistemleri de kurulacak. Bu yönlendirme sistemi ile kent merkezindeki belirli noktalara dijital sistemler konuşlandırılacak, vatandaşlar, cep telefonlarına indirilecek uygulamayla, sistem üzerinden hangi otoparkın boş olduğunu görebilecek. 

6 YENİ OTOPARK…

Şu anda 53’ü yol boyu, 204’ü açık ve 56’sı kapalı olmak üzere 313 otoparkın bulunduğu Bursa’da master plana göre; şehir merkezinde farklı bölgelere 6 yeni otopark yapılması öngörülüyor. Bunun yanında, imar planlarında otopark alanı olarak belirlenmemiş, ancak geçici ruhsat alarak çalıştırılan otoparklar kaldırılacak. Planda yer alan önerilere göre; yol üstü otoparklarda sürenin 2 saati aşması durumunda parklanmaya izin verilmeyecek. Yol üstü otopark ücretleri yol dışı otoparka göre daha pahalı olacak. Kent merkezinin canlılığını artırmak amacıyla akşam ve geceleri parklanmada saat sınırı kalkacak. Bu otoparklar ya ücretsiz ya da düşük ücretli olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X