Bursa’nın değerleri sergiyle taçlandı

BUSMEK tarafından hazırlanan ‘Bursa Kültür ve Mimarisinin Minyatürlere Yansıması, Minyatür ve Tezhip Sergisi’, Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunuldu.

Bursa’nın değerleri sergiyle taçlandı

6 Temmuz Cumartesi tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarafından açıldı. Eserlerin sahiplerini, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Aktaş, sanatın değerine dikkat çekerek, “Şarkılara, şiirlere, kasidelere konu olmuş, pek çok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bursa, çok özellikli bir şehir. Bu proje de bir yıl süren bir ekip çalışmasının ürününü gözler önüne seriyor” dedi.

“HEDEF BURSA’NIN TANITIMI”…

Şehirlerin yaşadıkça canlılığını koruduğuna değinen Başkan Aktaş, “Eser ve değerler, bir hayat algısının tezahürüdür. Bu sebeple onu anlamak için temelinde var olan kültürü anlayıp yaşamak gerekir. BUSMEK’te 14 minyatür sanatçısı tarafından hazırlanan bu projenin gayesi, maziden bugüne, nice önemli eserler ve değerler taşıyan Bursa’yı tanıtmaktır. Minyatürleri yapılan eserler bizzat yerinde görülerek incelenmiş, yazılı ve görsel kaynaklar araştırılıp incelenmiş, tasarımların ilk taslakları hakkında yerinde fikir alışverişi yapılarak olgunlaştırılmıştır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X