Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Açıkçası… Bursaray’ı son durağı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro inşaatının neden planlandığı gibi ilerlemediği sorusu çok önemli.
Nitekim…
24 Mart Cuma günü “İş uzadı, umut azaldı, moral bozuldu: Bu metro bu seçime kadar yetişmez!” başlığıyla, işin gelecek yıl da bitmeyeceğini anlatmaya çalıştık.
Sabah…
Geçit’te fore kazık makinalarının Bursa yönünde altyapı deplasesi için sayılarının arttığını görünce gülümsedik.
Çünkü…
Eylül ayında, Mudanya’ya gidiş yönünde altyapı deplasesi için 10 fore kazık makinası yola sıralandığında çok umutlanmıştık. Üstelik planlamaya göre aralık sonunda gidiş yolu bitecekti. Lakin, martın ortasında bitebildi.
Gazeteye geldiğimizde…
Çalışmaları sık sık yerinde inceleme yaparak izleyen İnşaat Mühendisi Cengiz Duman’ın mesajıyla karşılaştık. Şu günlerde Almanya’da olan Duman, takip ettiği çalışmayla ilgili bazı sorular da gündeme getirdi.
Mesajına…
“Maalesef işin buraya geleceği çok açık belliydi” diye başlayıp şuna işaret ediyor:
“Proje, en çok ihtiyaç duyulan yerlerde kaplumbağa hızıyla devam eden iş haline geldi. Örneğin, Emek-Geçit arasında 24 saat çalışılması gerekirken, bütün güçlerini Geçit-Şehir Hastanesi arasına verdiler. Fore kazıklar, kazılar, beton imalatları yapıldı.”
Sonra da Mudanya Yolu’na dikkat çekiyor:
“1 kilometrelik Özdilek-Ahmet Yesevi istasyonları arasındaki sorunlu bölgede aylarca altyapı deplase işi yapıldı. Akıl alır gibi değil.”
Sorguladığı şu:
“Bu; ya işbilmezlik, ya da ihale dosyasındaki fiyatlardan dolayı işine böyle gelme durumudur.”
Galiba…
En kritik soru da burada ortaya çıkıyor: Geçit’te eylülden mart ortasına kadar yalnızca bir yönde altyapı deplasesini hızlıca bitirmek varken, neden açık arazide hafriyatlı ve betonlu işlere ağırlık verildi?
Başta Geçit esnafı ve Mudanya Yolu’nu kullananlar bu çileyi boşuna mı çekti?
Vatandaş Üniversite-Görükle hattını da soruyor
Şehir Hastanesi Metrosu için haziran ayında akan trafiğin içinde girildi, eylül ayında Mudanya yönünü kapatıldı, ama Geçit’ten çıkılamadı. Ne zaman biteceği de belli değil.
Bunu gündeme getirmemiz üzerine bazı okurlar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı Üniversite-Görükle hattını soruyorlar.
Bildiğimiz şu:
Yakın zamanda bu hat için planlanmış bir çalışma ne yazık ki yok.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Nasıl yani millet dört gözle beklliyor görüklerye ray i
YAPILAN BU MASRAF DOĞRU DEGERLENDİRİLSE,DEMİRYOLU MUDANYAYA ULAŞIRDI.