Bursa’nın en önemli 3 sorunu!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Bursa’nın sorunlarına bakışını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın en önemli 3 sorunu!

Önce… Yaşadığımız kentin yakın geçmişteki değişimini anımsayalım. 80’li yıllara kadar küçük bir kent merkezi vardı. Doğuda Duaçınar, batıda Çekirge ve Sırameşeler, kuzeyde Demiryolu altında bitiyordu.

Sonra…

Kent bir anda ve kontrolsüz büyüdü. Mesafeler uzadı, kent dokusuyla birlikte kent yaşamı ve beklentiler değişti.

Kabul etmek gerekir ki, kent hızla büyürken belediyeler de, plan yapma yetkisini elinde bulunduran merkezi yönetim de belirleyici olamadı.

Planlanan yatırımlar da kentin büyüme hızına yetişemedi.

Son dönemin bu fotoğrafını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a anımsatıp sorduk:

“Kente yetişmek ve yeni gereksinimleri karşılamak için fiziki yatırımlar elbette yerel yönetimlerin görevi. Bunun yanında kente ve insana dokunmak da önemli. Öncelik ne olmalı?”

Söze…

“Bulunduğum her ortamda, sohbet ettiğimiz vatandaşlarımıza ‘Sizce Bursa’nın en önemli 3 problemi nedir?’ diye soruyorum” yaklaşımıyla başladı ve şunu söyledi:

“Ulaşım diyen var, trafik diyen var, yeşil alan diyen var, sosyal tesisler diyen var, imarla ve kentsel dönüşümle alakalı konuları gündeme getirenler var. Ben Bursa gibi kadim medeniyete sahip şehrin, Bursalılığın, Bursa’ya ait olmanın, Bursa’yı sahiplenmenin de ilk 3 madde içinde olmasına yürekten inanıyorum.”

Bakışı şu:

“Bursa, Balkanlar ağırlıklı olmak üzere Kafkaslardan, Anadolu’nun çeşitli kentlerinden göç alan bir şehir. Osmanlı’yı kuran şehir. Bursa üzerine konuşlandığı kadim medeniyetin izlerini görsel olarak da, binalar, caddeler, sokaklar olarak da taşıyan bir şehir.”

Şunun altını çizdi:

“Evet, Bursa’nın modern yüzü var, sanayileri var, gelişen şehir yapısı var. Bursa’nın önemli gelenekleri ve görenekleri de var. Bunların yaşatılmasının da, belletilmesini de, gelecek nesillere taşınmasının da çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Şunu da ekledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak buna gerçekten gayret ediyoruz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X