Bursa`nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Bursa`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Balkan Festivali`ne katılan folklor topluluklarının gösterileriyle renklenen kutlamalar şölen havasında geçti.

Bursa`nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlamaları dün gece Heykel’deki tarihi belediye binası önünde başladı. Kutlamalar, bugün Tophane Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile devam etti. Belediye Bandosu ve Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde yürüyüşe geçen kortejde Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık ön sırada yer aldı. Bu yıl 9.’su düzenlenen Balkan Festivaline katılmak için Kosova, Romanya, Montanya, Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler de mahalli kıyafetleri ile kortejde yer alırken, öğrencilerin Kent Müzesi önündeki törende sergiledikleri gösteri ilgi gördü.

Kent Müzesi önündeki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın, 1326 yılında Orhan Gazi’nin fethiyle adeta altın günlerini yaşamaya başladığını ifade ederek, “11 Eylül 1922’de işgal sona erdiğinde, memleketin dört bir yanı adeta bayram etmiştir. Bu yüzden 11 Eylül Bursa için kurtuluşun, zafer gününün adıdır. Düşman o gün bir kez daha Anadolu insanının cesaretine, esarete boyun eğmeyeceğine şahit olmuştur” dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törenlerde, Bursa Mehter Takımı ve Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterilerinin yanı sıra misafir öğrencilerin folklor gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Kutlamalar, 1922 yılında Bursa’nın Yunanlılardan alınması sırasında şehre ilk giren süvari bölüğünün kumandanı Yüzbaşı Rüştü Dinçer Bey’in Doburca’daki kabrinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X