Bursa’nın merkez ilçesinden kentsel dönüşüm çağrısı

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, okularının kendisine gönderdiği dikkat çeken konuları köşesine paylaştı…

Bursa’nın merkez ilçesinden kentsel dönüşüm çağrısı

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yazılarımızın sıkı takipçisi, ilham kaynaklarımız okurlarımızdan gelen istek, öneri ve eleştirilere de zaman zaman sütunlarımızda yer veriyoruz.

Bugün, dört ayrı okurumuzun, yazılarımız üzerine elektronik postamıza gönderdikleri mailleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bunlardan ilki Emre Şen’den gelen ileti.

Okurumuz, Osmangazi Belediyesi’nden kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmasını bekliyor.

“Osmangazi Belediyesi’nin görevi devraldığından beri kentsel dönüşüm adına çok hızlı olmadığını dile getirmenizi istiyorum. Osmangazi ilçesi, kentin yapı stoku en eski ve yorgun binalarla dolu. Bursa’nın boşa geçirecek tek bir günü dahi yok. Bu konuda Yıldırım Belediyesi başarılı. Samimi şekilde dönüşüm hizmeti yapıyor. Osmangazi’nin Santral Garaj altı mahalleleri 50-60 yıllık binalardan oluşuyor. Lütfen bu eleştirileri dile getirip, gündem oluşturmanızı rica ediyorum.”

Okurumuz Osmangazi’de dönüşümün hızlanmasını istiyor ama, mevcut çürük yapı adalarını boşaltıp, yıkıp, vatandaşı ikna ederek bu işe başlamak hemen olmuyor. Yeni yönetim, eskiden olduğu gibi boş arazilerde değil, eski, çürük, dayanıksız yapıların bulunduğu bölgelerde kentsel dönüşüme başlamak istiyor.

Kaldı ki, Osmangazi Belediyesi sırf bu amaçla İmar AŞ. adlı yeni bir şirket kurma aşamasında. Geçenlerde Soğukkuyu’daki yaklaşık 500 dairelik eski bir sitenin dönüşümü konusunda da hak sahipleriyle toplantı yapıldı.

Bunu da okurumuza hatırlatmak istedik.

Diğer okurumuz Hamit Kenan ise kentimizdeki toplu taşımaya ilişkin bir tespitini ve beklentisini iletmiş.

“Malum, Bursa’nın nüfusu her gün büyümekte ve toplu ulaşımda mikrobüs sistemi şu an için çökmüştür. Halk, özellikle yaşlılar ve bebekler mikrobüs eziyeti çekmektedir. Bursa’da sabah akşam işe gitmek şu an için eziyete dönmüştür. Lütfen dile getirir misiniz, eskisi gibi büyük otobüsler hatlara konulsun. Avrupa şehri Bursa’ya mikrobüsler hiç yakışmıyor. İnsanlar bu araçlarla konserve gibi yolculuk yapıyor.”

Okurumuzun görüşünü de buradan BURULAŞ yönetimine aktarmış olduk.

Yazılarımızın takipçilerinden Tanju Uzer ise, geçenlerde onarılan belediye mülklerine çökmeyi alışkanlık haline getiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün tutumunu şu satırlarla eleştirmiş.

“Belediye onarsın Vakıflar çöksün yazınız için sizi kutluyorum. Farklı düşünebiliriz. Söz konusu Bursa olunca siyaset üstü olmak gerekir. Bu yazımızın etkili olacağını ve Vakıflar’ın kararını düzelteceğine inanıyorum.”

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
20 adet yorum var

20 adet yorum var

  1. Bir çok kişinin gözardı ettiği Ankara yolu altındaki yapıların tapu sorunları çözülmeden kentsel dönüşüm zor Fatih Beşyol Koğukçınar gibi mahallelerde 3 katlı bina ama tapu tek siz olsanız tek tapulu binlara 3 daire verirmisiniz ? Sorun burada çıkıyor anlaşmalar tapular yüzünden çıkmaza giriyor.

  2. Gerçekten Osman Gazi belediyesine rica ediyorum hamitlerde hisseli arsa var hala bekliyoruz hissedarlarla vergisi arsayı aştı lütfen sizin aracılığınızla Osman Gazi belediyesine duyurmak istiyorum

  3. 2004 Berlin’den geri dönüş yaptık ailece sebebi ise küçük balık li mahallesi kentsel dönüşüm olacak diye yaşım 71 hâlâ bekliyoruz olay gazetesi olarak gündeme getirin lütfen ️

  4. Merhaba,Bursa,da en önce dönüşmesi gereken yer Altıparmak, Çarşamba bölgesi,ama nedense en sona bırakıldı,binalar ikinci bir büyük depremi kaldıramaz,daha ne bekliyorsunuz anlamış değilim,Bursa,nın göbeği per,perişan durumda,başkan,ımdan Müjdeli haberler bekliyoruz,bu işi hızlandırılmalı,çok geç kalındı…

  5. Çok güzel yazıyorsunuz ve koşenize taşiyorsunuz bende osmangazi ilcesine bağli bağlarbaşi mahlesinde ikamet eden bir birey olarak osmangazi belediye başkanı sayın aydının bu mahallede de kentsel dönüşüme el atmasını istiyorum bu mahalede mahale sakinlerinin kendi yaptiği bir çok dayaniksiz yapılar var bir depremde bunların birtanesi ayakta kalmaz bunun içindirki bu mahallede bir an önce kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor bu konuyuda koşenize tasirsaniz bizlerinde sesi olursanız size menfaat oluruz

  6. Alemdar, Soğanlı, Sırameşeler, bu mahalleler merkezde, Bursa nın göbeğinde. Bir tarafı Ankara Yolu, bir tarafı İzmir Yolu na çıkıyor, yıllardır insanlar dönüşüm bekliyor. Gördükki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X