Bursa’nın ‘Pergel’i yuvasını buldu

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un köpek sahiplenmesinin ardından Alaska kurdu cinsi köpeği sahiplenerek projeye destek verdi.

Bursa’nın ‘Pergel’i yuvasını buldu

RECAİ UYSAL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un barınaktan sahiplenip Pergel adını verdiği köpeğe, bakanlığın bahçesinde yapılan kulübede bakılmaya başlanması beğeni toplarken, bu hareket örnek teşkil etmeye de başladı. Bakanı Selçuk’un Ankara Büyükşehir Belediyesi Barınağı’ndan köpek sahiplenmesinin ardından benzer bir hareket de Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden geldi. Bakan Selçuk’un başlattığı tüm okullara çağrıda bulunduğu projenin ardından Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi de Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Doğal Yaşam Merkezi’nden bir köpek sahiplendi.

ETKİLİ TERAPİ OLACAK…

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi yönetimi, Alaska kurdu cinsi köpeği sahiplenirken, okul bahçesine yaptıkları kulübede köpeğin ihtiyaçlarını gideriyorlar. Okul Müdürü Adem Kaya, “Sayın bakanımızın başlatmış olduğu ve tüm okullara çağrıda bulunduğu; yurt dışında da özellikle özel eğitim okullarında uygulanan ve her okula bir can sahiplenilerek kendi bünyelerinde bakmalarını kapsayan, son derece etkili olduğu görülen, hayvanla terapi yöntemine Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi olarak, ilk katılan engelli okulu olmamız düşünülmektedir” dedi.

İSMİ ‘ARTI’ OLARAK DÜŞÜNÜLÜYOR…

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Doğal Yaşam Merkezi ile birlikte daha önce da farkındalık çalışmaları yaptıklarının altını çizen Kaya, “Ön çalışması ve görüşmesi yapılan özel eğitim öğrencilerine terapi özelliği taşıyacak bir köpek sahiplenilmesi, temel komut eğitimi almış ve öğrencilerle anlaşabilecek özellikleri taşıyabilecek bir köpekle ilgili projelendirme başladı. Bu kapsamda Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Doğal Yaşam Merkezi’nden alınacak bir can dostla başarılı olması durumunda, okulumuzunda yer aldığı binada 5 ayrı okul için daha fazla sayıda canı sahiplenmek üzere ‘Can Dostumla Sevgimiz Engelsiz’ projesini başlatarak, diğer okullara da örnek olacaktır” ifadelerini kullandı. Okul Müdürü Adem Kaya, henüz köpeğe isim vermediklerini belirtirken, ‘Artı’ ismini düşündüklerini ancak, önerilere de açık olduklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X