Bursaspor’da sandık günü

Büyükşehir Stadı’ndaki ilk oturumda Ali Ay yönetimi ibra edildi. 4 bin 434 üyenin sandık başına gideceği yeşil beyazlılar’da oy kullanma işlemi saat 12.00’de başlayıp 17.00’de sona erecek

Bursaspor’da sandık günü

19 Mayıs’ta yeterli çoğunluk sağlanamadığından 26-27 mayıs tarihlerine ertelenen Bursaspor Olağan Genel Kurulunun ilk oturumu dün Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapıldı. Mevcut Başkan Ali Ay ile birlikte Hüseyin Akdemir, Ahmet Bozdemir ve Lemi Keskin’in yarışacağı genel kurula toplam  5617 üyeden 992’si katıldı. Oy kullanma hakkı bulunmayan üyeler 129. blokta genel kurulu takip ederken,  oy kullanma hakkı bulunan üyeler ise 130-131-101-102-103 numaralı bloklarda  genel kurulu izlediler..

PARSEKER SEÇİLDİ

Kongre Divan Başkanlığına 4 başkan adayının imzası ile İlhan Parseker seçildi. Genel kurulda ilk olarak yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali raporlar İlyas Kocaefe tarafından okundu. 

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından, genel kurul delegelerinin oyları ile denetim kurulu’nun raporu ibra edildi. Bu oylamanın ardından bu kez yönetim kurulunun ibra oylaması gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda Ali Ay yönetimi oy çokluğu ile ibra edildi.

YETKİ VERİLDİ

Bursaspor tüzüğünün  22/g maddesi gereği  şirketlerine ve iştiraklerine ait hisselerin satılması, devredilmesi ve yasaların öngördüğü her türlü hal ve şekilde değerlendirilebilmesi için yeni seçilecek olan yönetim kurulu’na yetki verildi. Bütçenin, gelir kalemlerinin yüzde 25’ini aşan oranlarda borçlanma yetkisinin yanısıra, taşınmaz mallar alınması  ve satılması için de yeni yönetime yetki verildi.

4 BİN 434 ÜYE VAR

Ayrıca kongrede 2016 ve 2017 yılı aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için üyelikleri askıya alınan 891 üyenin  dernek üyeliğinin düşmesi hususunda görüşme yapılarak karara bağlandı. Bursaspor’un yeni başkanı ve yönetim kurulu seçimi bugün Büyükşehir Stadında gerçekleştirilecek. Yeşil beyazlı kulüpte 4 bin 434 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Yeterli süreyi doldurmayan 1183 genel kurul delegesi ise kongrede oy kullanamayacak. 15 sandıkta gerçekleşecek olan oy kullanma işlemi saat 12.00’de başlayıp 17.00’de sona erecek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X