Bursaspor’un ilk futbolcularından Özcebe, son yolculuğuna uğurlandı

Bursaspor’un ilk futbolcularından, ilk menajeri ve ilk genç takım antrenörü Gündüz Özcebe son yolculuğuna uğurlandı.

Bursaspor’un ilk futbolcularından Özcebe, son yolculuğuna uğurlandı

Bursaspor’un efsane isimlerinden Gündüz Özcebe bugün son yolculuğuna uğurlandı. 1967-1968 sezonunda Bursaspor’un ilk kez kurulan genç takımında antrenörlük hayatına başlayan Özcebe (82) Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Hamitler mezarlığına defnedildi. Cenaze namazına kulüp yöneticileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merhumun yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZCEBE’NİN ÖZGEÇMİŞİ

Ankara doğumlu olan Gündüz Özcebe, 1950 yılında ilk lisanslı sporcu olarak Akınspor’da forma giydi. 1 sezon sonra Acar İdmanyurdu Kulübü’ne transfer oldu. Acar İdmanyurdu’nda Türkiye Şampiyonu olduktan sonra 4 takım arkadaşı ile birlikte Güvenspor’a transfer oldu. 

1963 yılında Bursaspor kurulmadan önce yeniden Akınspor’a dönen Özcebe bu takımla birlikte Bursa şampiyonu oldu. 1963-1964 sezonunda Bursaspor kurulunca lisansı Bursaspor’a alındı. 1967-1968 sezonunda Bursaspor’un ilk kez kurulan genç takımı’nda antrenörlük hayatına başladı. Sedat Özbağ, Sedat Özden, Arap Sedat, kaleci Atilla, Poğaça Mehmet gibi futbolcularımızın ilk hocası olan Özcebe, 1990 yılına kadar Bursaspor’da çalıştı. Özcebe, Türkiye Futbol Federasyonu Marmara Bölge Müdürü olarak 10 yıl görev yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X