Bursaspor’un Rize’de deplasman fobisi

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 4.haftasında yarın Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Karadeniz ekibi ile ligde 25’inci kez karşı karşıya gelecek olan Timsah, rakibi ile deplasmanda oynadığı 12 karşılaşmanın sadece 1’inde 3 puan alması dikkat çekti.

Bursaspor’un Rize’de deplasman fobisi
Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 3 haftasında 1 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ederek yalnızca 3 puan toplayabilen yeşil-beyazlılar, yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta taraftarı önünde ağırladığı Beşiktaş’a 1-0 mağlup olan Şenol Güneş’in öğrencileri, Karadeniz ekibi ile oynayacağı mücadeleden 3 puan ile ayrılarak, çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.
 
25’İNCİ RANDEVU

İki ekip yarın oynanacak karşılaşma ile ligde 25’inci kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 24 karşılaşmada ev sahibi ekip, 11 galibiyet elde ederken, Bursaspor ise, 10 mücadelede gülen taraf oldu. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Çaykur Rizespor’un attığı 34 gole, yeşil-beyazlı ekip, 32 golle karşılık verdi. 11 Kasım 1979 tarihinde karşı karşıya gelen ve Çaykur Rizespor’un 3-1’lik galibiyeti ile başlayan 35 yıllık mücadelede, iki takım en son geçtiğimiz sezonun 22’inci haftasında Bursa Atatürk Stadyumu’nda karşılaştı. Christoph Daum yönetimindeki yeşil-beyazlıların 2-0’lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın gollerini ise Fernando Belluschi ve Çaykur Rizespor’lu Godfrey Oboabona kendi kalesine atmıştı.

 
TİMSAH RİZE’DE KAZANAMIYOR

 

Bursaspor’un Karadeniz ekibi ile deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda galip gelememesi dikkat çekiyor. Bugüne dek rakibi ile Rize’de 12 kez karşı karşıya gelen yeşil-beyazlı ekip, yalnızca 1 karşılaşmada 3 puana uzanabildi. 12 karşılaşmanın 10’unda sahadan puansız ayrılan Timsah, 1 maçta ise 1 puana razı oldu. Yeşil beyazlıların 9 golüne, ev sahibi ekip 24 golle cevap verdi. Bursaspor, Rize’de en son 2006-2007 sezonunda oynanan maçta 2-1’lik galip geldi.
 
DÜDÜK BÜLENT YILDIRIM’DA

 

Yarın saat 13:30’da Yeni Rize Şehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Ankara bölgesi FIFA hakemi Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıkları Serkan Gençerler ve Asım Yusuf Öz olacak. Maçın 4. hakemliğini Yiğit Peşin, ilave yardımcı hakemliklerini de Suat Arslanboğa ile Hakan Akmısır yapacak.
 
ÖZDİLEK: “KAZANMA VAKTİ GELDİ”

 

Geride kalan haftalarda 2 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek henüz galibiyet ile tanışamayan Karadeniz ekibinde Teknik Direktör Mehmet Özdilek, 3 puana şiddetli ihtiyaçları olduğunu da altını çizerek “Bizim için artık kazanma zamanı geldi. Bursaspor karşısında kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağız. Bunun avantajını kullanmak istiyoruz. O gün desteğe çok ihtiyacımız var. İlk 3 haftada verdiğimiz kayıpları telafi etmek zorundayız. Bursaspor’un çok deneyimli hocası ve kaliteli bir oyuncu kadrosu var. Bursaspor bu kadro derinliği her zaman yaratmış bir kulüp. Bu karşılaşma her iki takım açısından da zor olacak. Çünkü istediklerini yapamayan iki kulüp karşı karşıya gelecek. Biz hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.
 
GÜNEŞ: “HER MAÇA 3 PUAN İÇİN ÇIKIYORUZ”

 

Çaykur Rizespor maçını değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, “Onlar da maç kazanamadılar ve kazanmak istiyorlar. Kıran kırana, sert bir maç olacak. Bizim 3 maçımız da zordu. Rizespor ve Mersin maçları da öyle olacaktır. Biz her maça 3 puan için çıkıyoruz. Bu anlayışla oynuyoruz. Güzel bir maç olmasını bekliyorum. İyi bir hocaları var. Beşiktaş ve Mersin maçlarında farklı oyun yapısı ortaya koydular. Oyun olarak bizim istikrarımız var ama kazanmada sıkıntımız var. Tecrübe olarak Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı onu sağlayamadık. Bizim de kazanabileceğimiz maçların artık geldiğini düşünüyorum. Böyle bir maç oynayacağız. Beşiktaş maçında iyi kapanan ve çabuk çıkan takım görüntüsü vardı. Mersin maçı biraz daha onlar için farklı konumdaydı. İyi oyuncuları var. Bizim de iyi oyuncularımız var. Kazanmak isteyen bir takım olarak oynayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X