Bursa’ya 2 yeni devlet hastanesi

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2 yeni devlet hastanesinin planlandığını açıkladı.

Bursa’ya 2 yeni devlet hastanesi

Şehir Hastanesi’nin uzaklığı ve ulaşımı tartışılsa da Bursa’ya katacağı değer için herkes teşekkür ediyor.

Fakat 3 hastanenin taşınmasına itirazlar sürerken, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Dr. Akan, geçtiğimiz perşembe günü Bursa Şehir Hastanesi’ni medya mensuplarına gezdirirken, iki yeni devlet hastanesinin planlandığını bildirdi.

Kent trafiğinden kaçmayı da hedefleyen planlamada hastanelerden biri İstanbul Caddesi’ne, diğeri ise Samanlı’da Şehir Hastanesi için düşünülen ilk alanda yapılacak.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Gündem sağlık: Merkezde 2 yeni Devlet Hastanesi daha planlandı

Şuna kimsenin itirazı yok: Bugün için kent merkezine uzak olsa bile; Şehir Hastanesi görkemi, kapasitesi, fiziki ve teknik özellikleriyle Bursa’ya sağlık hizmeti açısından apayrı bir değer katacak.

Kısacası…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da tekrarladığı gibi, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın yaptığı tanımlamayla Bursa’nın sağlık üssü olacak.

Buna karşın…

Bursa Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastanesi ve Zübeydehanım Doğumevi’nin Şehir Hastanesi’ne taşınarak kapanmalarına, tepki ve itiraz var.

İtiraz edenler…

Yeni bir hastaneyle yatak sayısının artmasına sevinirken mevcut hastanelerin kapatılmasını yersiz buluyorlar.

Aslında…

Sağlık sektörünün içinden gelen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in hastane kapatarak taşınmaya karşı çıkışını bu sütunlarda, “Ahmet Vefik Paşa’nın açtığı hastanenin kapatılmasına tahammülümüz yok” cümlesiyle 9 Mayıs günü aktardık.

20 Mayıs günü de son kararı paylaştık:

“…Bursa Devlet Hastanesi restore edildikten sonra, kent geneli yerine sadece kendi bölgesine hizmet verecek şekilde küçültülerek bir butik hastane haline getirilmesine…”

Görünen o ki…

Bugün itiraz ve tepkiler yükselse de, iktidar partisi milletvekili olarak Dr. Esgin’in tam zamanında yaptığı erken uyarı yararlı olmuş ve Bursa’yı daha büyük bir sağlık sıkıntısından kurtarmış.

Bununla birlikte…

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan perşembe günü Şehir Hastanesi’ni medyaya gezdirirken sağlık hizmetlerinin geleceğine yönelik çok önemli bir planlamanın da bilgisini verdi ve yüreklere su serpti:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X