Bursa’ya 340 milyon TL’lik yatırım!

Güney Marmara’da milyonlarca aboneye hizmet sunan UEDAŞ’ın, 2021 yılı yatırım bütçesi 530 milyon TL olarak belirlendi. Genel Müdür Gökay Fatih Danacı, bütçenin 340 milyon TL’lik kısmının Bursa için ayrıldığını söyledi.

Bursa’ya 340 milyon TL’lik yatırım!

Hatice DAL

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere 4 ilde 5 milyonun üzerinde nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) kesintisiz hizmet verebilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Müşteri memnuniyetini üst noktalara taşımak için yaptığı yatırımlara her geçen gün bir yenisini daha ekleyen UEDAŞ, 2021 yılı için 530 milyon TL’lik yatırıma hazırlanıyor. 2019 Aralık ayında Çin’de başlayarak kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’dan enerji sektörününde etkilendiğini kaydeden UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, 2020 yılını yatırım için belirlenen 400 milyon TL’lik bütçenin üzerinde yatırımla kapattıklarını söyledi.

DESTEK GÖREVİNİ ÜSTLENDİK

Pandemi döneminde UEDAŞ olarak sorumluluklarının daha fazla arttığını da kaydeden Gökay Fatih Danacı, “Zor bir süreçten geçiyoruz ve bizler insanı merkez alan bir sektörde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her işin aksamadan yapılabilmesi için kesintisiz elektrik akışı sağlamamız gerekiyor. Bu süreçte sağlık çalışanları büyük fedakarlıklar yaptı, onlara yardımcı olabilmek adına elimizden geldiğince önlem alarak elektrik kesintilerinin önüne geçmeye çalıştık. Diğer yandan yüz yüze eğitimlere ara verilerek uzaktan eğitim sürecine geçildi. Öğretmenlerin ve öğrencilerin ders takiplerini kesintisiz yapabilmeleri için yine özenli bir çalışma yürütmemiz gerekti. Ekip arkadaşlarımız bu süreçte destek görevini üstlenerek sürecin kahramanlarından oldu” dedi. UEDAŞ’ın kalite parametreleri bakımında Türkiye’de 2. sırada yer aldığını da hatırlatan Danacı, “Bizler müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir şirket olarak 2021 yılında da teknolojik ve alt yapıya yönelik yatırım çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

2021’DE TÜKETİM ARTAR

UEDAŞ’ın 2021 yılı için planlanan yatırım bütçesinin 530 milyon TL olduğunu bunun 340 milyon TL’lik kısmının ise Bursa’ya ayrıldığını da ifade eden Gökay Fatih Danacı, Yatırım için ayrılan bütçenin yaklaşık yüzde 60’lık kısmını Bursa özelinde kullanmayı planladıklarını dile getirdi. 2021 yatırımlarının hemen başlayacağını dile getiren Danacı, “İhalelerimiz tamamlandı, birçok işlem başladı. Ana yatırımlarınız ise mart ayında başlayacak. Bakım onarım ile ilgili EPDK tüm ülke çapında bir bütçe hazırladı. 5 yıl için 500 milyon TL olarak belirlenen bütçe bakım onarım faaliyelerinde kullanılacak. Bu da bizim için artı bir kolaylık sağlamış olacak” açıklamalarında bulundu. 2020 yılındaki enerji tüketimi ile 2019 yılında kullanılan enerji miktarının hemen hemen aynı seviyelerde olduğunu da belirten Danacı, “Pandemi döneminde meskenlerde kullanılan elektrik miktarı artarken, ticarethanelerde kullanılan enerji tüketiminde bir azalma yaşandı. 2021 yılında ise Güney Marmara Bölgesi’ndeki enerji tüketiminde bir artış bekliyoruz. Çünkü, bulunduğumuz bölge her yıl yüzde 3’lük bir büyüme gösteriyor. Kısıtlamaların kalkmasıyla da birlikte enerji kullanımında bir artış yaşanır. Meskenlerdeki enerji kullanımı düşerken, ticarethanelerdeki kullanımda artış söz konusu olur” ifadelerini kullandı.

AR-GE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tamamen elektrikli araçların trafiğe çıkmasıyla birlikte enerji tüketim alışkanlıklarının değişeceğinin de altını çizen Danacı, “Sektörel anlamda bakış açımızı değiştirmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor. Araçların tamamen elektrikle çalışmasıyla birlikte enerjinin en yoğun kullanıldığı saatlerde değişecek. İnsanlar işe giderken ve işten döndükten sonra araçlarını şarj edecekler. Bunun için gerekli ortamın da hazırlanması gerekiyor. Bu konuyla ilgili araştırmalara yaparak AR-GE projeleri geliştirmeye çalışıyoruz. Biraz zaman geçtikten sonra her şey daha netleşecektir” ifadelerini kullandı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ GELİŞİYOR

Kış aylarında yaşanabilecek arızaların ve bundan kaynaklanacak elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek adına UEDAŞ ekipleri tarafından önceden hazırlıkların yapıldığınını anımsatan Gökay Fatih Danacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Enerji nakil hatlarımız ve şebekeleriniz doğa koşullarından oldukça fazla etkileniyor. Sadece yerleşim yerinde değil dağlarda ya da ulaşılması güç alanlarda da hatlarımız mevcut. Yer altı şebekelerimiz hava koşullarından çok etkilenmese de başka dış etkenlerden etkileniyor. Her yere yer altı şebekeleri döşeyemiyoruz, havai hattın yararlı olduğu yerlerde var. Hizmet bölgemizde yer alan 4 ilde havai hatların oranı yüzde 60 civarında. Bizler bu yüzden hava uzmanı olduk diyebiliriz. Önceden hava durumuna bakarak çalışma yapıyoruz.” Yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’de hızlı bir gelişme gösterdiğini, Güney Marmara Bölgesi’nde dağıtılan elektriğin yüzde 15’inin de yenilenebilir enerjiden sağlandığına işaret eden Danacı, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının arttırılabilmesi adına desteklemeler oldu. Bu tip enerji kaynakları bölgemizde mevcut. Ancak sadece yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji sektörünün idame ettirilebilmesi çok kolay değil, çeşitlilik önemli” şeklinde konuştu.

TRAFOLAR PANDEMİ İÇİN KONUŞTU

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal konulara dikkat çektiklerini de dile getiren Gökay Fatih Danacı, “2017 yılında başlayan ve 52 trafoyu hayata kazandıran ‘Trafolar Konuşuyor’ projesi ile toplumsal konulara dikkat çekiyoruz bu anlamda projemiz alanında ilk olma özelliğine sahip. Koronavirüs sürecinde de büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımızı unutmadık. Daha önce maske kullanımı ve sosyal mesafeye dikkat çeken UEDAŞ bu kez de Nilüfer’deki trafoya yoğun maske kullanımından dolayı yüzünde yaralar oluşmuş bir sağlık çalışanını resmetti” dedi. 2013 yılında başlayan ve sektörde ilk olma özelliği taşıyan bir diğer proje ‘Uluslararası Şehrin Işıkları ’ fotoğraf yarışmasının kazananlarının belli olduğunu da aktaran Danacı, yarışmada dereceye giren ilk 50 fotoğrafın yıl boyunca bir çok alanda sanatseverlerin beğenisine sunulacağını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X