Bursa’ya dönmeden sevkiyatlar başladı

Orta Asya seferine çıkan Bursalı bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri, Kırgızistan’ın ardından Kazakistan’a geçti. Verimli görüşmeler, heyet dönüşe geçmeden meyvelerini vermeye başladı.

Bursa’ya dönmeden sevkiyatlar başladı

HASAN ALİ ÇAVUŞ/ KAZAKİSTAN-ALMATI

Türkiye’nin bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’ini tek başına karşılayan Bursa, sektörün ihracatını artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge) kapsamında Orta Asya’ya çıkarma yapan 60’ı aşkın bebe ve çocuk giyimi temsilcisi,  buralarda yeni bağlantılar kurdu.

Organizasyon kapsamında önemli siparişler alan bazı firmalar, Bursa’ya dönmeden sevkiyata başladı. Geçen pazartesi günü Kırgızistan’nın başkenti Bişkek’te iş forumu ve B2B görüşmeleri ile 500 yakın şirketle yakın temas kuran, başta 45 bin konteynerden oluşan Dordoi pazarı olmak üzere dev ticaret merkezlerinde verimli çalışmalar yapan heyetin ikinci durağı Kazakistan oldu.    

iceri-014.jpg

BAŞKONSOLOSLUKTA BÜYÜK TESADÜF

Perşembe günü akşamı Almatı’ya ulaşan Bursalı heyete önderlik eden BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve aynı zamanda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı olan BTSO Meclis Üyesi Mustafa Gürses ile Proje Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Burada önce Ticaret Ataşesi Osman Boztepe tarafından Kazakistan ve Almatı ekonomisi hakkında bilgilendirilen BTSO heyeti, daha sonra Başkonsolos Rıza Kağan Yılmaz ile biraraya geldi.

Sıcak görüşme gerçekleşirken, aynı anda Ankara’da iki ülke Cumhurbaşkanlarının açıklamalarının televizyon ekranlarına yansıması büyük bir tesadüf olarak kayıtlara geçti.

FETÖ UYARISI

Almatı Başkonsolosu Yılmaz, Türk iş adamlarını Kazakistan’daki FETÖ varlığına karşı uyardı. Başkonsolos, BTSO’nun ziyaretini çok önemsediklerini, diğer ticaret ve sanayi odalarından da aynı adımı beklediklerini belirterek, “Ayrıca şirketlerimizi buradaki fuarlara katılmaya davet ediyorum. ‘Bursa Günleri’nin yapılması da iyi olur” dedi. Görüşmenin sonunda BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş Başkonsolos Fırat’a İznik çinisi hediye etti.

DEV TİCARET MERKEZLERİNDE KENDİ ÜRÜNLERİNİ GÖRDÜLER

Bursalı bebe ve çocuk giyimi üreticileri, Almatı programının ikinci gününde şehrin iki önemli ticaret merkezi Adem Center ile büyük bölümü konteynerlerden oluşan Kencehan  pazarı sınırları içinde kurulan Laleli Plaza’yı gezdi.

Buradaki mağazaların hemen hemen tamamında Bursa’da üretilen bebe çocuk giyimlerinin yer alması dikkat çekti. Heyetteki birçok iş adamı, kendi ürettiği ürünü vitrinlerde görmenin gururunu yaşadı. 

3.-secenek.jpg

ZİYARETLER OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Kırgızistan ve Kazakistan ziyaretinin firmalar için oldukça verimli geçtiğinin altın çizerek, şunları kaydetti: “Katma değerli üretimde dünyanın en kaliteli ürünlerini imal eden bebe ve çocuk konfeksiyonu, ihracatta altın bir dönem yaşıyor.

Kazakistan ve Kırgızistan programı kapsamında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbinin attığı merkezlerde Bursa markalı ürünlerin yoğun olarak tercih edildiğini gördük. Üretimde başarı çatısını her geçen yıl artıran sektörümüz, bu vizyonu ihracatta da sürdürüyor.” 

HEYETTEKİ İŞADAMLARI NE DEDİ?

-Mustafa Uluocak: Kendi ürünümü vitrinde görmek mutluluk verici bir durum. Firma olarak Orta Asya pazarına daha fazla ağırlık vereceğiz. Ülkemizin ve sektörümüzün büyümesi için gece gündüz çalışacağız.

-Ersin Baykal: Orta Asya pazarında Türk mallarına önemli bir teveccüh var. Kırgızistan’daki ikili iş görüşmelerinde birçok firmamız sipariş aldı. Hatta bazı firmalar, Bursa’ya dönüşe geçmeden sevkiyata başladı.

-Cemal Eyüpoğlu: Kırgızistan ve Kazakistan programı beklentilerin üzerinde gerçekleşti. BTSO’nun yürüttüğü Ur-Ge projeleri, sektörün dünyaya açılmasına ve ihracatın artırmasına muazzam katkı sağladı.

-Ayşe Akgün: Kırgızistan’daki iki görüşmelerde önemli iş bağlantıları kurduk. Sektörümüzün ihracatta güzel işler çıkaracağına inanıyorum. BTSO ve Join Turizm çok iyi bir organizasyona imza attı. Teşekkürler.

2.-foto-bu-olacak-baskonsolosla.jpg

KAZAKLAR BURSA’DA ÜRETİLEN ÜRÜNLERDEN ÇOK MEMNUN

Adem Center’de faaliyet gösteren Kazakistanlı sektör temsilcisi Totkun Dospotava, mağazasında sadece Bursa ürünlerinin yer aldığını söyledi. Bursa’nın kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler ürettiğini dile getiren Dospotava, “Müşteriler çok memnun. Bursa ürünlerinden asla vazgeçmeyeceğim. Daha kalın kışlık ürünler bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kencehan Pazarı’nın sahibi Haydar Primkhanov da, Türk ürünlerine yönelik ilgiyi vurguladı. Ayan Tursubeyoğlu ise sektörün üretim merkezi Vişne Caddesi’ne çok gelip gittiğini vurgulayarak, ‘’Bursa’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü çok güçlü. Kaliteli ürünler üretiliyor. Türk ürünleri, Çin ürünlerine karşı artık daha rekabetçi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X