Bursa’ya nefes aldıracak projeler!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa ile ilgili çok önemli kararlar açıkladı.

Bursa’ya nefes aldıracak projeler!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kısa süreye çok yoğun program sığdırdığı Bursa ziyaretinde çok önemli kararlar açıkladı.

1999’dan beri konuşulan Hanlar Bölgesi’nin çevresi açılıp Çarşıbaşı Meydanı yapılacak. Doğanbey’in Fevzi Çakmak çıkışı meydan olacak. Kentsel dönüşüm sorunları çözülecek. Atatürk Stadyumu yerine yapılan Millet Bahçesi’ndede sürprizler var.

Bakan Murat Kurum’un Bursa’ya dair yaptığı açıklamaları Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Bursa nefes alacak: Biri tarihe, biri modern kente iki meydan! 

1999 yerel seçimiydi… DYP Büyükşehir Adayı olarak sandık yarışına giren Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu iddialı bir projeyle Bursalıların karşısına çıktı:

“Çakırhamam’dan başlamak üzere Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasında sonradan yapılmış binaları yıkıp Hanlar Bölgesi’nin çevresini açacağız ve Bursa’nın tarihi değerini ortaya çıkaracağız.”

O seçimi…

DSP Adayı Erdoğan Bilenser kazandı, ama İsmail Hoca’nın “Atatürk Caddesi’nden geçerken tarihi görme” hayali de akıllarda kaldı.

Sonrasında…

1yaziicin.jpg 2004 yerel seçimini AK Parti Adayı olarak kazanan rahmetli Hikmet Şahin kente dokunmaya karar verdiğinde Tatlıoğlu’yla bir araya geldi ve “Hocam, şu Hanlar Bölgesi’ni açma projeni bir anlat. Biz bunu yapmak istiyoruz” dedi.

Söylemekle kalmadı, proje üzerinde Büyükşehir çalışmasını başlattı, açıklamalarında da sık sık dile getirdi ve Bursa’yı heyecanlandırdı.

İşte…

O proje Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamalarla ilk defa uygulanabilir noktaya geldi, Bursalı için umut oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önerdiği Hanlar Bölgesi projesi çerçevesini, Bakan Kurum net bir şekilde çizdi:

“Çakırhamam’da Merkez Bankası’ndan başlamak üzere Bakırcılar Çarşısı yanında tarihi Çarşıbaşı Meydanı’nı açacağız.”

Proje için kamulaştırmalar yapılacağını, meydanın altının otopark olacağını söyledi. Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki bölgede 1960 sonrası yapılan binaların yıkılıp Bursa’yı kötü görüntüden kurtaracaklarını açıkladı.

Kentin tarihi merkezindeki Çarşıbaşı Meydanı’nı önemsedik.

İkincisi…

Bursa’nın modern kentleşmesini sembolize edecek bir meydanın daha müjdesini verdi:

“Doğanbey’in Fevzi Çakmak Caddesi’ne açılan cephesinde, İller Bankası dahil çevredeki yapılar kamulaştırılıp modern bir meydan yapılacak.”
 

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X