BURULAŞ köy yollarında

Bursa denizi, dağı, geniş ovaları, gölleri, ormanlarıyla büyük bir coğrafyaya yayılıyor. Ve kırsal alanda yaşayanlar; yolları ne kadar uzak, ulaşımı ne kadar zor olursa olsun köylerine mahallelerine toplu taşıma hizmeti istiyor.

BURULAŞ köy yollarında

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde BURULAŞ’ın Bursa’nın köy niteliğindeki bütün mahallelerini ulaşım ağı içine alacağını aktarıyor.

BURULAŞ köyleri ulaşım ağına alıyor

Yıllardır konuşuluyordu. Büyükşehir sınırlarına bağlı mahalleye dönüştükleri halde, kırsaldaki eski köylerin tümü toplu taşıma ağına dahil edilememişti.

Sorunu çözen ilçeler vardı ama bir kısmında yasa gereği Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan toplu taşıma işi başlatılamamıştı.

Dün BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar ile konuşurken bu konu gündeme geldi.

Çapar BURULAŞ olarak bir çalışma yürüttüklerini ve “Grup köyleri dışında kalan her köye de bir araç gitsin istiyoruz” dedi.

Bursa’nın bazı ilçelerinde, örneğin; İnegöl’de, Gemlik’te, Orhangazi’de sorun bulunmadığını, ancak dağ ilçeleri ve diğerlerindeki köylere günlük ulaşım sağlama adına çalışmanın sürdüğünü anlattı.

Sabah ve akşamları birer kez olmak üzere yerel taşıma kuruluşları ya da kooperatiflerle görüşmelerin devam ettiğini aktaran Genel Müdür Çapar, Büyükşehir’in tüm imkanları gibi ulaşımı da o mahallelere götürmek durumunda olduklarının altını çizdi.

Gelişme sevindirici.

Daha evvel bu konuda yakınmalar vardı.

“Madem ki, bizi mahalle yaptınız, o zaman şehre ulaşmak için biz de düzenli toplu taşıma sistemine dahil olmak istiyoruz” diyen köyler vardı.

Şimdi bunun kökten çözüleceği anlaşılıyor. 
Bu açıdan BURULAŞ’ın gecikmiş de olsa doğru bir adım attığını düşünüyoruz.

İhsan Aydun’un köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X