Burun tıkanıklığını anında açıyor!

Burun tıkanıklığı, burunda mukus birikmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Burun tıkanıklığı nefes darlığı ve birçok rahatsızlığa da neden olarak günlük yaşamı zorlaştırır. Tıkanık burunu açmak için ne yapılabilir?

Burun tıkanıklığını anında açıyor!

Soğuk algınlığı, grip ve alerjik reaksiyonlara sık sık eşlik eden burun tıkanıklığı tam anlamıyla sinir bozucu bir şeydir. Kulakta enfeksiyon yaratması veya uykudan huzursuz bir şekilde uyandırmasıyla karşılaşabiliriz. Tıkalı bir burnu temizlemek için hızlı ve etkili bir yöntem paylaşıyoruz

burun-tikanikligini-aninda-acan-yontem-10632910.jpeg

Uçucu yağ kullanın

Buharı teneffüs etmek tıkalı bir burundan kurtulmak için en iyi ve en etkili çarelerden biridir. Cildinize hem ısıyı hem de nemi kazandırarak dokularınızın astarlarındaki şişmeyi azaltır ve tıkanıklığı hafifletir.

Okaliptüs uçucu yağı içeren buhar özellikle tıkanmış bir burundan kurtulmada etkilidir. Okaliptüsün kuvvetli kokusu, iltihaplı burun zarlarının tıkanıklığını giderebilir.

Biberiye de tıkanan burnun geçişini açıcı, nefes almaya eğilimli, serin ve baharatlı bir aromaya sahiptir.

Malzemeler

Sıcak su (burun geçişlerini nemli tutar)

Okaliptüs uçucu yağı (tıkanıklığı keser)

Biberiye otu (tıkanan burnun geçişini açar)

Yapılışı 

Kaynar suyu bir kabın içerisine boşaltın üzerine 5 damla okaliptüs yağı dökün ve birkaç parça biberiye otunu ekleyip karıştırın. Kaseyi bir masaya yerleştirin ve burnunuz doğrudan üstünde duracak şekilde kasenin üzerine eğilin.

Buhar kaçacak yer bulamayacak şekilde başınızı bir havlu ile örtün. Anında rahatlamak için birkaç dakika boyunca bu buhardan nefes alın. Mukusun gevşediğini hissedince burnunuzdan yavaşça soluyun. Tedaviyi günde iki kez birkaç gün boyunca tekrarlayın.

Biberiye yerine, nane, papatya veya kekik gibi diğer aromatik otları da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak burun tıkanıklığı ve rahatsızlığını hafifletmek için tam buhar banyosunu da seçebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X