BUSİAD dijital dönüşüm mühendisleri yetiştirecek

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ilee Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ortaklığında gerçekleştirilen ‘Dijital Dönüşüm Mühendisi Sertifika Programı’ öğrenci seçimleriyle başladı.

BUSİAD dijital dönüşüm mühendisleri yetiştirecek

26 Haziran-19 Ağustos arasında gerçekleştirilecek 6 haftalık programa, üniversitelerin bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik, mekatronik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun 25 genç mühendis alınacak. Proje Koordinatörü Dr. İsmail Önol, konuyla ilgili açıklamasında, amaçlarının şirketlerde dijital dönüşüme liderlik edecek mühendisleri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Dersleri profesyonel eğitim şirketlerinin vereceğini ifade eden Önol, siber güvenlik, yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut bilişimi, büyük veri, artırılabilir ve sanal gerçeklik, sistem analizi gibi pek çok konuda dersler olacağını vurguladı. Programa kabul edilecek mühendis adayları, Bursa’nın önde gelen şirketlerinin insan kaynakları bölümlerinin uzmanları tarafından mülakata tabi tutuldu. Söz konusu mülakatı ve ingilizce seviye sınavlarını geçen 25 kişi eğitim almaya hak kazanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X