BUSİAD ve BTSO işbirliği yapacak

Uzun yıllar sonra kurumlar düzeyinde başkanlar bir araya geldi. TÜSİAD’ın ardından kurulan Türkiye’nin ikinci SİAD’ı olan BUSİAD ile Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, iş ve işçi barışı konusunda işbirliği kararı aldı.

BUSİAD ve BTSO işbirliği yapacak

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetimi, geçtiğimiz günlerde güven tazeleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti.

BTSO Hizmet Binası’ndaki buluşma, uzun yılların ardından başkanlar düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti. BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, kurumların iş birliği içinde birlikte yol almasını önemsediklerini ve yeni dönemde BTSO ile BUSİAD arasında ortak çalışmalar yürütülebileceğini söyledi.

Son dönemde özellikle iş ve işçi barışını geliştirmeye yönelik yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Türkay, “İş ve işçi barışı ile ilgili herkesin problemleri var.

Bu problemlerin çözülmesi noktasında ortak bir çalışma yaparak bu alanda bir katma değer oluşturabiliriz. Bu çalışmanın dünyada çeşitli örnekleri var. Bursa iş dünyasını temsil eden iki kurum olarak bu konuda birlikte yol alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİL

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, söz konusu projenin kurumlar arasındaki ilişkileri geliştirmek adına önemli bir fırsat olabileceğine işaret ederek, “BTSO olarak Türkiye’nin bu alandaki sayılı Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerinden birini kurduk.

İş dünyasında yaşanan hukuki sorunları mahkemeye taşınmadan çok daha kısa sürede ortadan kaldırmayı amaçlayan bu merkezimizin de içinde olacağı bir proje geliştirilebilir. Protokol süreci sonrası çalışmalara başlayabiliriz. Kolay bir süreç değil ancak iş ve işçi barışını sağlamak adına söz konusu projenin faydalı olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

İKİNCİ SIRADA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VAR

BTSO’daki görüşmede BUSİAD Başkanı Türkay, dernek olarak geliştirdikleri ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi’ hakkında da BTSO Yönetimini bilgilendirerek, konunun öneminin altını çizdi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, nitelikli teknik ara eleman açığına çözüm getirmek amacıyla özellikle OSB’ler bünyesinde mesleki teknik eğitim kurumlarının yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Bursa’daki 22 OSB’nin her birinin yapısının farklı olduğuna işaret eden Burkay şunları kaydetti: ”Bölge bazında sürdürülebilir çalışmalar yapılmasında fayda olacağını düşünüyorum.

Bursa’nın pek çok sanayi dalında önemli potansiyeli var. Örneğin savunma sanayi kümelenmesinde 160 firmaya ulaştık ve bu firmalar başta İHA ve SİHA’lara olmak üzere diğer milli savunma sanayi projelerine de önemli parçalar üretiyor.

Bursa ayrıca Endüstri 4.0 dönüşümünü de tartışıyor. Bu alanda da DOSAB’daki yerimizde Endüstri 4.0 tabanlı ve üretime dönük bir simülasyon merkezi kurduk. Merkez önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek.”   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X