BUSKİ’den İznik’e sulama göleti

Bursa’da tarımsal üretimi desteklemek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından İznik’te Aydınlar Göleti’nin yapımına başlandı.

BUSKİ’den İznik’e sulama göleti

Bursa’da tarımsal üretimin ve üreticinin desteklenmesine yönelik faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından İznik’in Aydınlar Mahallesi’nde yapılan sulama göleti ile bölgedeki üreticinin sulama ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçelerde üreticiyi desteklemek adına gerçekleştirilen gölet yatırımlarına bir yenisinin daha eklendiğini ve İznik Aydınlar Göleti’nin de tarımsal sulama anlamında, üreticinin derdine derman olacağını ifade etti. 

İznik’te membran kaplama sistemi ile yapılan Aydınlar Göleti’nin, yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırım tutarıyla hizmete gireceği kaydedildi. 166 bin metreküp kapasiteye sahip göletin, bin 200 dekar alanın sulanmasında kullanılacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X