Bütçe mesaisi başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bugünden itibaren 12 gün aralıksız sürecek bütçe mesaisine başlıyor.

Bütçe mesaisi başlıyor

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, komisyon aşamasının ardından bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlayacak. Milletvekilleri bugünden itibaren cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere 12 gün kesintisiz çalışacak. İlk gün, teklifin tümü üzerine görüşmeler yapılacak.

Saat 13.00’te açılacak olan Genel Kurulu ilk gün Meclis Başkanı Binali Yıldırım yönetecek. 2019 yılı bütçesini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sunacak. Hükümet adına konuşmayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yapacak. Bütçenin tümü üzerinde AK Parti Grubu adına Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP adına ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde olacak. HDP adına konuşmayı da Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli yapacak. MHP adına Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül, İYİ Parti adına ise Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan konuşacak.

21 ARALIK’TA BİTECEK

Kalan günlerde ise Genel Kurul 11.00’de çalışmaya başlayacak. Salı günü ilk olarak Cumhurbaşkanlığı bütçesi ele alınacak. Ardından da TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Hakimler ve Savcılar Kurulu, MİT Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı bütçeleri görüşülecek. Genel Kurul’un bütçe mesaisinin 21 Aralık Cuma günü tamamlanması, ardından da Meclis’in yeni yıla kadar tatile girmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X