BUTTİM 23 yaşında

Bursa Uluslararası Tesktil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, BUTTİM’in 23’üncü yaşını kutladıklarını belirterek, ”Burasının fikri ilk olarak 1988 yılı başlarında 30 kurucu üye tarafından ortaya çıkarıldı.

BUTTİM 23 yaşında

Kooperatif statüsünde kurulan merkezin temeli 11 Haziran 1991 tarihinde atıldı” dedi. BUTTİM’in resmi olarak ise kapılarını 18 Eylül 1996’da açtığını dile getiren Şengül, projenin o dönemde Türkiye için bir ilk olduğuna işaret etti. Şengül, ‘’BUTTİM tek çatı altında 265 bin metrekare kapalı alanda bin 732 iş yeri ile bütün sosyal aktiviteleri içeriğinde olan bir ticaret ve iş merkeziydi.

Avrupa’nın ilk 6’sında dünyanın ilk 21’inde yer alıyordu. O günkü şartlarda Türkiye’nin ilk akıllı binalarından bir tanesiydi. Çevreyi tahrip etmeden yapılmış bir merkezdi. BUTTİM’in en önemli özelliklerinden biri de otoparkları. Bin 500’ü kapalı olmak üzere toplam 5 bin araç kapasitesiyle bu potansiyeli olan başka bir ticaret merkezi yok” dedi.

BUTTİM’in bini aşkın firması, yaklaşık 6 bin çalışanı, modern görüntüsü ve teknik alt yapısıyla çeyrek asırdır tekstilde 7/24 fuar merkezi gibi hizmet verdiğini dile getiren Şengül, ‘’BUTTİM bir AVM değil. Ağırlığını tekstil toptancılarının oluşturduğu bunun yanı sıra dış ticaret, müşavirlik, mühendislik, sigortacılık, taşıma firmaları ve son dönemde sayısı artan hukuk bürolarıyla bir iş ve ticaret merkezidir” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X