‘Bütün teröristler bitinceye kadar mücadelemiz sürecek’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili, “Bütün teröristler bitinceye kadar, hudutlarımız güven altında oluncaya kadar güvenlik güçlerimiz omuz omuza bu mücadeleyi verdi, vermeye devam edecekler.” dedi.

‘Bütün teröristler bitinceye kadar mücadelemiz sürecek’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep’in Karkamış ilçesindekiKöprübaşı Hudut Karakolunu ziyaret etti.

Burada kendisini karşılayan askerleri selamlayan Orgeneral Akar, tekmil veren bir askere, “Buralar size emanet, bayramınız mübarek olsun, Allah’a emanet olun” dedi.

Bunun üzerine asker, “Emanetiniz namusumuzdur” diye karşılık verdi. Bir süre Suriye sınırını izleyen Orgeneral Akar ve Başbakan Yardımcısı Kaynak, askerlerle bayramlaştı. Ziyaretin ardından gazetecilerin Fırat Kalkanı Harekatı’na ilişkin sorusu üzerine Orgeneral Akar, şunları söyledi:

“Bütün teröristler bitinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, hudutlarımız güven altında oluncaya kadar, halkımızın mutlu ve müreffeh yaşaması için herhangi bir tehdit ve riske maruz kalmayıncaya kadar güvenlik güçleri olarak, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz omuz omuza bu mücadeleyi verdi, vermeye devam edecekler. Ülkemizin, milletimizin birliği ve bütünlüğü için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Hepsi burada, ortada görülüyor, elimizden geldiğince büyük bir azim ve kararlılıkla arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yaptılar. Bundan sonra da yapacaklarına bütün kalbimizle inanıyoruz.”

Ziyarete, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de katıldı.

‘Fırat Kalkanı’nda meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz’

Orgeneral Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep’in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde Soylu Karakolu’nu da ziyaret etti.

Burada bayramlaştığı askerlerle birlikte yemek yiyen Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan askerleri tebrik etti.

Askerlerle sohbetinde bütün komutanların gece gündüz görev ve faaliyetlerin en iyi şekilde sürdürülmesi için çalışmalarına devam ettiğini anlatan Akar, şunları kaydetti:

​Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten ve bilmemezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada attığımız her adımın her sayfa ve cümlesini izah edebiliriz. İnsanlığa, hukuka uygun, tarihimize ve kültürümüze uygun, yüzümüz ak, alnımız açık. Sizler de gerçekten çok büyük fedakarlık ve gayret gösteriyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi en içten duygularımla kutluyorum. Hepinize kazasız belasız bir görev diliyorum. İnşallah bunu en kısa sürede başaracaksınız. İnşallah burada hem Türkiye hem de Suriye tarafında yaşayan masum insanlar rahata, huzura ve hak ettikleri güvenli bir ortama kavuşacaklar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X