Büyemede son tahmin yüzde 7,1

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin 2017 sonu itibariyle yüzde 7,1 büyüyeceğini öngördüklerini söyledi.

Büyemede son tahmin yüzde 7,1

Zeybekci, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden, üretmesinden rahatsız olanların, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını elinden almak istediğini vurguladı. Asıl bağımsızlığın ekonomik bağımsızlık olduğunun altını çizen Zeybekci şöyle devam etti:

”Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını elinden almak istiyorlar. İstedikleri bu, tek gayretleri bu ama biz ne yaptık? 15 Temmuz’un ardından 18 Temmuz Pazartesi günü dimdik ayaktaydık. Bu millet ekonomiye sahip çıktı. Bir günde 3 milyar dolar hesabındaki parayı Türk lirasına çevirdi. 2016, o ihanetten sonra seferberlik başlattık. Büyüme seferberliği, ihracat seferberliği başlattık. İlk defa burada söylüyorum, son çeyrekte, yani ilk 3 çeyrekte yüzde 7.4, üçüncü çeyrekte 11,1 ama en son çeyrekle ilgili en son tahminimiz de şudur; yüzde 7.1 büyüyecek toplamda Türkiye. Ve böylelikle Türkiye dünyada, işte şehitlerimize yakışan performans bu, büyük Türkiye’ye yakışan performans bu. Yıl sonu itibariyle OECD üyesi ülkelerde dünyada birinci olacak Türkiye, gelişmiş 20 ülke arasında dünyada birinci olacak. Onlara rağmen, onlara inat.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X