Büyük proje ilhamını Bursa’daki uygulamadan aldı

AK Parti’nin 360 sayfalık seçim beyannamesinde önümüzdeki yıllarda yapılacak işler ayrıntılı olarak anlatılıyor. Beyannamede yer alan ve kentlere ilişkin bir düzenlemeyi öngören uygulamanın ilhamını Bursa’dan aldığı gözleniyor.

Büyük proje ilhamını Bursa’daki uygulamadan aldı

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde AK Parti Beyannamesi’nde yer alan bu uygulamanın ne olduğunu anlatıyor.

Yılmaz bugünkü köşesinde ayrıca beyannamede Bursa isminin kaç defa ve hangi projelerle yer aldığını da aktarıyor.

Atatürk Stadyumu Meydanı projesi Millet Bahçeleri’nin ilham kaynağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem AK Parti adaylarını tanıttığı, hem de seçim beyannamesini açıkladığı konuşmasını izlerken şunu düşündük:

AK Parti toplumun önüne umut koymayı başarıyor.

Bunu da 2023, 2053 ve 2071 gibi uzun vadeli hedeflerle yapıyor.

Bir de avantajı var:

16 yıldır iktidarda olduğu için, toplumun karşısında söyleyebilecek sözleri var. Oysa, dünyanın her yerinde bu kadar uzun süre tek başına iktidar dezavantajlara yol açar. AK Parti bunu tersine çevirmeyi başarabiliyor.

Örneğin…

360 sayfalık Seçim Beyannamesi sayfalarını karıştırırken, her konuda yapacaklarımız başlığı yanında yaptıklarımız bölümü dikkatimizi çekti.

Bir yerde o konuda yapılanlar anlatılırken, diğer bölümde o konuda yapılacaklar taahhüt ediliyor.

Yani…

Erdoğan yeni bir seçim için kamuoyunun karşısına çıkarken, bir yandan iktidar olarak geçirdiği sürenin hesabını veriyor.

Aslında…

Böyle hesap verme için 24 Haziran en uygun seçim. Çünkü, parlamenter sistem yerine 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ne geçiliyor.

Yani, yönetim modeli değişiyor.

O model değişirken, iktidar geçmişinin hesabını da vererek topluma sorumluluk anlayışını hissettiren bir yol izliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Bu seçimin en önemli projesi” olarak vurguladığı ve kentlerin değişimini hedefleyen projeye Seçim Beyannamesi’nin 350. Sayfasında rastladık: Millet Bahçeleri Projesi.

Proje…

Atatürk Havalimanı arazisinin dünyadaki büyük kentlerde olduğu gibi geniş ölçekli Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesini açıklayıp, şu satırlara yer veriyor:

“Eskişehir, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Adana ve Mersin başta olmak üzere, şehirlerdeki eski stadyumlarda Millet Bahçeleri projesi hayata geçirilecektir.”

Bu projeyi biz Bursa olarak biliyoruz.

Dahası…

Ahmet Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X