Büyük seçim başladı

Avrupa Birliği’nde Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri İngiltere ve Hollanda’da başladı.

Büyük seçim başladı

Seçimler İrlanda ve Çekya’da bugün, Fransa dahil bazı ülkelerde cumartesi, aralarında Almanya’nın da bulunduğu çoğu ülkede ise pazar günü yapılacak. 28 üyeli Avrupa Birliği’nde AP seçim sürecinde yaklaşık 418 milyon seçmen 751 milletvekili için oy kullanacak. Brexit tarihinin 31 Ekim’e ertelenmesi nedeniyle seçimlere katılmak zorunda kalan İngiltere’de 12 seçim bölgesinde 73 milletvekili seçilecek.

Dün sabah 07.00’de başlayan oy verme işlemleri yerel saatle 22.00’ye kadar devam etti. Aşırı sağcı Nigel Farage’ın liderliğindeki Brexit Partisi anketlerde seçimin favorisi olarak gösteriliyor. Partinin yüzde 38 oranında oy alması bekleniyor. Brexit karşıtı Liberal Demokratlar ve Yeşiller’in oyunda da yükseliş bekleniyor. 

HOLLANDA SANDIK BAŞINDA

Hollanda’daki AP seçiminde de 16 partiden 308 aday, 26 sandalye için yarışıyor. Son anketlerde Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin partisi Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) ve ülkede Mart ayında yapılan eyalet seçimlerinde en çok oyu alan aşırı sağcı Demokrasi için Forum Partisi (FvD) yüzde 15’er oy oranı ile favori gözüküyor. Sosyal demokrat İşçi Partisi (PvdA) ise yüzde 13 ile üçüncü sırada. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X