Büyükelçiler İznik’i gezdi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB), büyükelçilere Türkiye’yi tanıtmak amacıyla geçen yıl ekim ayında Gaziantep ve Şanlıurfa’dan başlattığı geziler kapsamında Bursa’ya gelen büyükelçiler İznik ilçesini ziyaret etti.

Büyükelçiler İznik’i gezdi

Çamdibi Mahallesi’ne gelen büyükelçiler ve ailelerine, burada mahallenin kadınları tarafından hazırlanan yemek ve tatlılar ikram edildi. Daha sonra İznik’in tarihi yerlerini gezen heyet, Lefke Kapı’da İznik Mehteran Derneği ve İznik Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle karşılandı.

İznik Çini ve Seramik Üretim, Pazarlama Kooperatifi’ni de ziyaret eden büyükelçiler, burada İznik çinisi yapma fırsatı buldu. Heyettekiler, fırçalarla İznik desenlerini karolara işledi. 

Roma Tiyatrosu, Yeşil Cami ve bölgesi ile İznik Surları’nı da gezen büyükelçiler, buralarda rehberlerden bilgi aldı.
Heyete, gezide, Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, UNESCO İznik Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş ve TÜRSAB Güney Marmara Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da eşlik etti.

Geziye, Arjantin Büyükelçisi Jorge Alejandro Mastropietro, Kolombiya Maslahatgüzarı Milena Gomez Kopp, Kuzey Makedonya Büyükelçisi Zvonko Mucunski, Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Litvanya Büyükelçisi Audrius Bruzga, Malezya Büyükelçisi Abd Razak Bin Abdul Wahab, Sırbistan Büyükelçisi Zoran Markovic ve Hindistan Maslahatgüzarı Vanaja Kumari Thekkat ile aileleri katıldı.

Heyetin Bursa ziyaretinin Gölyazı gezisinin ardından son bulacağı öğrenildi.

7d9d51e86dfaa5b3ef129640e75b9975.jpg

657b33839b8f43d4bfe6ae616f14b15f.jpg

b47b62bf29fc72027989946456c3ad07.jpgaf1a734cbf42fef00be221a348ddf459.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X