Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonası Adıyaman’da Başladı

Türkiye Eskrim Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası, Adıyaman’da başladı. 17-19 Eylül…

Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonası Adıyaman’da Başladı

Türkiye Eskrim Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası, Adıyaman’da başladı. 17-19 Eylül tarihleri arasında Adıyaman’da yapılacak olan Şampiyona Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu’nda seremoniyle başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış töreni gerçekleştirildi. 17 Eylül’de büyük bayanlar ferdi, 18 Eylül’de büyükler erkekler ferdi, 19 Eylül’de de büyükler takım müsabakalarının yapılacağı şampiyonaya 13 ilden 152 sporcu katılıyor. Büyük erkekler epe branşında 54, büyük bayanlar epede 41, büyük erkekler flörede 36 ve büyük bayanlar flörede de 21 sporcu turnuvada mücadele edecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, eskrimin ata sporu olduğunu belirterek, Adıyaman’dan başarılı sporcuların çıktığını ve ülkemizi olimpiyat oyunlarında başarıyla temsil edecek sporcularında buradan çıkmasını temenni ettiklerini söyledi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, sporculara seslenerek, Adıyaman’ın huzurun başkenti olduğunu dile getirerek, “Adıyaman bölgemizin ve Türkiye’mizin en güzel şehirlerinden, en huzurlu şehirlerinden bir tanesidir. Adıyaman akrabalık bağlarının en güçlü olduğu illerden bir tanesidir. Onun için çok rahat bir şekilde Adıyaman’da gece geç saatlere kadar dolaşabilirsiniz. Hatta her biriniz, Adıyamanlı vatandaşlarımızın evinde çok rahat bir şekilde sizleri misafir edebiliriz. Türkiye büyüyor, illerimiz büyüyor, ilçelerimiz büyüyor. Böyle bir organizasyonda eğer Adıyaman ev sahipliği yapıyorsa devletimizin ve hükümetimizin çok büyük bir katkısı var. Ben buradan hükümetimize sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi. Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Uyun ise konuşmasında, “Federasyonumuzun 2015-2016 faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Şampiyonası, Epe ve Flöre branşlarında yapacağız. Diğer kılıç müsabakalarımız ise iki hafta sonra Samsun’da gerçekleştireceğiz. Şuanda 152 tane sporcumuz ile yarışmalar yapılıyor. Bugün bayanlarımız yarışacak, yarın erkeklerimiz erkek sporcularımız yarışacak. Üçüncü günde takım müsabakalarımız var. Önümüzdeki sene Rio’da Olimpiyatlar var. Olimpiyatların puanlaması anlamında da bu şampiyona önem arz etmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X