Büyükorhan barajı doldu, çiftçilerin yüzü gülüyor

Kuraklık nedeniyle geçen yıl tarlalarını sulayamayan çiftçiler, bu yıl Cuma Barajı’nda doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasıyla su sıkıntısı çekmeyecek.

Büyükorhan barajı doldu, çiftçilerin yüzü gülüyor

Büyükorhan’ın tek sulama barajında son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.
Kuraklığa bağlı olarak geçen yıl yaz aylarında barajda suyun az olması nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçiler, bu yıl barajın doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasıyla su sıkıntısı çekmeyecek. Cuma Barajı, Büyükorhan ve Orhaneli ilçeleri olmak üzere toplam 707 hektar arazinin sulanmasında kullanılıyor.

Bölgedeki binlerce çiftçi bu sudan yararlanıyor. Yağışların az olması nediniyle geçtiğimiz yıllarda doluluk oranı düşen baraj, bu yıl yüzleri güldürdü.

Büyükorhan ilçesinde çiftçilik yapan Hamza Demir, kışın çok yağışlı geçtiğini dile getirdi. Demir, yaptığı açıklamada, ‘Son yılların en yağışlı dönemini geçiriyoruz. Yağış berekettir. İnşallah bu rahmet sayesinde barajımız dolar taşar. Seneye verimli mahsul almayı ümit ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X