Büyükorhan Yaban Mersini üssü olacak

‘Büyükorhan Yaban Mersini Üssü Oluyor’ projesinin ikinci etap çalışmasında 13 üreticiye toplam 2 bin 340 adet Yaban Mersini fidanı teslim edildi.

Büyükorhan Yaban Mersini üssü olacak

Büyükorhan’da diğer tarım ürünlerine alternatif olması amacıyla geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. ile Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde ‘Büyükorhan Yaban Mersini Üssü Oluyor’ projesi çerçevesinde dikimi yapılan Yaban Mersini dağıtımlarının ikinci etabı gerçekleştirildi. 

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, ‘Yaban Mersini projemiz Büyükorhan’da büyük ilgi gördü. Geçen yıl yapılan çalışmalardan sonra bu yıl da Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bizleri kırmadı ve 13 üreticimizin mutluluğuna burada ortak olduk. Tüm planımız çiftçimizin üreterek kazanmasına yönelik” dedi. 

KOOPERATİF KURULACAK…

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Ukrayna’dan ithal edilen fidelerimiz Chandler ve Duke, Büyükorhan’a uyum kapasitesi en yüksek çeşitler. İnanıyorum ki, bu çeşitlerden rekor seviyede verimler elde edilecek. Büyükorhan merkezli olmak üzere Bursa’daki tüm Yaban Mersini üreticilerini biraraya getirecek kooperatif çalışmasına başlıyoruz. Üreticilerimiz birlikte hareket ettiği takdirde, güzel bir uyumla bu işten müthiş başarı öyküleri çıkacağına inanıyorum ‘ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X