Büyükorhan’da dolu zararı belirlendi

Büyükorhan’da önceki gün etkili olan dolu yağışı sonrası tarım alanlarında meydana gelen zarar ortaya çıkmaya başladı. Dolu nedeniyle bin 215 dönüm ekili alanda zarar olduğu belirlendi.

Büyükorhan’da dolu zararı belirlendi

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan ilçe merkezi Aktaş, Sarnıç, Mazlumlar, Geynik, Karalar, Kuşlar, Çeribaşı, Pınar, Erecek ve Yenice Mahallelerinde etkili olan dolu yağışının, bu mahallelerde bulunan tarım arazilerindeki ürünlere zarar verdiği belirtildi.

Yağış sonrası ihbarları değerlendiren Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, zarar gören mahallelerdeki arazilerde zarar tespit çalışmaları gerçekleştirdiler. Çalışmalarda, toplam bin 215 dönüm alanda, çilek, biber, ayçiçeği, domates, fasulye, patates, karpuz ve yonca ürünlerinde zarar tespit edildi.

EN BÜYÜK ZARAR YENİCE MAHALLESİ’NDE

En büyük zararın ilçeye bağlı Yenice Mahallesi’nde meydana geldiği belirtilirken, bu mahallede 200 çitçinin yaklaşık 850 dönümlük arazisinde zarar ortaya çıktı. Tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, gelen ihbarlar sonucu yapmış oldukları çalışmalara göre, ilçe genelinde bin 215 dönümlük alanda zarar meydana geldiğini kaydetti. İnal, yapılan tespitlerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X