Büyükorhan’da santral gerginliği

Büyükorhan’a bağlı Karaağız köyüne yapılması planlanan biyokütle enerji santralı hakkında bilgi vermeye gelen görevliler ile köylüler arasında tartışmalar yaşandı.

Büyükorhan’da santral gerginliği

Bölge sakinleri santralı yaptırmamak için tuttukları nöbete devam edeceklerini söyledi.

Karaağız köyünde yasal izinleri alınan ve inşaatına başlanmak istenen biyokütle enerji santralına vatandaşlar karşı çıktı. Şantiye sahasında nöbet tutup inşaatın yapılmasına engel olan bölge sakinleri, kendilerini bilgilendirmek için Bursa Valiliği’nin görevlendirdiği aralarında sağlık, hayvancılık, orman ve çevre konusunda sorumluların bulunduğu heyet ile köy meydanında bir araya geldi.

Görüşmelerde Bursalı çevreciler de Karağız köyü sakinlerine destek verdi. Çevreciler ve Karağız köyü sakinleri, zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı görüşmelerde heyeti kendilerini aydınlatacak bilgiye sahip olmamakla suçladı.

Projenin yaşama geçirilmemesi için bölge sakinlerinin yanında olan Prof. Dr. Kayıhan Pala, daha önce termik santrallerle ilgili bilimsel araştırmalar yaptıklarını belirterek, yapılması planlanan santralle fosil yakıt yakacak bir tesis olduğunu, bunun da çevreyi olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti.

Sonuç alınamayan görüşmelerden sonra santral karşı eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Zeride Çetin ise, ‘Biz zehirlenmek de istemiyoruz, bu doğamızı kaybetmek de istemiyoruz.

Gelen yetkililer bunun hakkında bir şey söylemiyor. Biz burada yaşıyoruz. Bu güzel doğamızı kimseye kaptırmaya niyetimiz yok. Köy halkı olarak bu tesise karşıyız. Bizi niye dinlemiyorlar?” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X