Büyükorhanlı yetiştiriciler sertifikalarını aldı

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Büyükorhan’da düzenlenen Süt Sığırcılığı Kursu’na katılanlara törenle sertifikaları verildi.

Büyükorhanlı yetiştiriciler sertifikalarını aldı

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen törene AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Büyükorhan Belediye Başkan Vekili Nermin Özkul, İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Fatih Dumacıoğlu ve kursiyerler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, gerek kurslar, gerekse desteklemelerle her zaman üreticilerin yanında olduklarını ifade etti. ‘Üreticiyi Bilgiyle Toprağı Suyla Buluşturuyoruz’ sloganıyla hareket edildiğini dile getiren Yıldız, ‘2017 yılında Buzağı Desteklemesi Programı kapsamında bin 101 işletmemize 391 bin TL ödeme gerçekleştirildi.

2017 yılında çiğ süt üreten 698 Büyükorhanlı vatandaşımıza 219 bin TL hak ediş düzenlendi. Türkiye İş Kurumu’nun desteği, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile yürütülmekte olan Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi ile Genç Çiftçi projelerine destek amaçlı 2017 yılında Büyükorhan’da 4 Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu, 1 Besi Sığırı Yetiştiriciliği Kursu olmak üzere toplamda 5 kurs açılmıştır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X