Büyükşehir 120 yıllık camiyi yeniledi

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 120 yıllık geçmişi bulunan Selimiye Camii önünde bulunan binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, örnek bir kentsel tasarım projesini hayata geçir

Büyükşehir 120 yıllık camiyi yeniledi

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması amacıyla tüm semtleri yeşil alan, park ve bahçelerle donatmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan Selimiye Mahallesi’ne meydan kazandırdı. Yaklaşık 120 yıllık geçmişi bulunan Selimiye Camii önünde bulunan ve planlarda açık otopark alanı ile kısmen yolda kalan 154 metrekarelik binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, örnek bir kentsel tasarım projesini hayata geçirdi. Selimiye Camii’nin düzenlenmesiyle birlikte açığa çıkan mahalle meydanında incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın daha yaşanabilir sağlıklı kent olması yolunda kent merkezindeki zor noktalara el attıklarını söyledi. Özellikle tarihi eserlerin restore edilmesi ve yeşil alanların düzeltilmesi gibi şehrin marka değerini artıracak çalışmaları üretmeye önem verdiklerini kaydeden Başkan Altepe, onlardan birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Selimiye Mahallesi’nin sosyal donatı alanlarının en az olduğu semtlerden biri olduğunu belirten Başkan Altepe, bölgede yer alan Selimiye Camii’nin binası, avlusu, tuvaletleri ve çevresiyle A’dan Z’ye yenilendiğini ifade etti. Yenileme için kamulaştırma yapıldığını, yıkılan binaların ardından mahallenin yeni bir meydana sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Selimiye Camii ve meydanın, Altıparmak’a farklı bir hava katan güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X