Büyükşehir can dostları unutmadı

Koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek-içecek bulamayan sokak hayvanlarını Büyükşehir Belediyesi unutmadı.

Büyükşehir can dostları unutmadı

İşletmelerindeki tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle yiyecek sıkıntısı çekmeye başlayan can dostları için ekipler şehrin muhtelif noktalarına 50 adet mamatik yerleştirdi.

BUSKİ yerleşkesinde kedi ile köpekleri besleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşların ihtiyaçlarını giderirken sokak hayvanlarını da bu kapsama aldıklarını söyledi. Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda olduğu gibi bu konuyla da özel ilgileniyoruz.

Geçtiğimiz ay sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için farklı noktalara 50 adet mamatik yerleştirmiştik. Bunların takibatını yapmakla birlikte, ekstra tedbirleri de almaya gayret ediyoruz” dedi. Bursa’da yaşayan 3 milyon nüfus kadar sokaktaki canlıları da düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Aktaş, tüm vatandaşları bu süreçte sokak hayvanlarına destek olmaya çağırdı. Can dostlarının beslenmesi yönünde herkesin yapabileceği bir şey olduğunu vurgulayan Aktaş, “Sizler de sokak hayvanları için yem ya da su bırakabilirsiniz. Bunu kolaylıkla yapabilirsiniz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X