Büyükşehir ile ‘Borsa’dan çifte protokol

300 bin metrekare alana canlı hayvan borsası kurulması ve Bursa Ticaret Borsası’na ait Yeşil’deki tarihi bir binanın restore edilmesine ilişkin protokol, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törenle imzalandı.

Büyükşehir ile ‘Borsa’dan çifte protokol

Bursa’da çiftçinin malını gerçek fiyatla tüketiciyle buluşturması ve tüketicinin sağlıklı beslenmesi anlamında ilk adım olan protokol, Ankara Yolu’ndaki Et Balık Kurumu Tesislerinde yapıldı.

Bursa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay’ın da katıldığı protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, Bursa Ticaret Borsası adına da Başkan Özer Matlı imza koydu.

Protokol öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir yarınlara taşınması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Kent ve insan sağlığını ilgilendiren tüm konularda Büyükşehir olmanın avantajlarını kullandıklarını, kırsal kalkınmadan tarımsal projelere, çevre yatırımlarından kentsel dönüşüme, ulaşımdan turizme kadar halkın ihtiyacı olan her alanda Bursa’nın geleceğine katkı sağlayacak projeleri bir bir uygulamaya geçirdiklerini ifade etti. 

Yaklaşık 2 ay önce Bursa’ya canlı hayvan borsası kurulması yönünde Bursa Ticaret Borsası’yla anlaşmaya vardıklarını, bu konuda Afyonkarahisar Ticaret Borsası’yla fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Altepe, “Sonuçta 300 dönümlük alana dev bir kompleks kurma kararı aldık. O gün yaptığımız girişimlerin meyvesi olarak, bugün bu protokolü imzalıyoruz. Türkiye ve dünyadaki örnekleri inceleyerek, Bursa’ya yakışacak tesisi kurmak için startı vermiş bulunuyoruz” dedi.

Bursa Ticaret Borsası’yla imzalanan protokolün canlı hayvan borsası ve et entegre tesisi konusunda yer seçimi, plan, etüd, proje, kamulaştırma ve devir işlemlerinde işbirliğini içerdiğini kaydeden Altepe, “Bursa’ya kazandıracağımız tesis ile birlikte, alıcı-satıcı memnuniyeti sağlanırken, güvenli bir alışveriş ortamı sağlanacak, çevre-toplum sağlığı, hayvan refahı ve hayvan hastalıklarını önleme adına da önemli bir adım atılmış olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu ise, Bursa için elini taşın altına koyan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Borsaların üreticinin malını gerçek fiyatla tüketiciyle buluşturması ve sağlıklı tüketim için denetim anlamında yadsınamaz konumda bulunduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Belediye başkanımız bugün gerçek anlamda elini taşın altına koyuyor ve canlı hayvan borsası kurulması anlamında tüm sorumluluğu uhdesine alıyor. Aynı zamanda müthiş bir kamu özel sektör işbirliği örneği sergileniyor. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, günün anısına Altepe’ye ‘Yunus’un Gül Bahçesinden’ isimli kitap serisi hediye etti. Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na kılıç kalkan maketi takdim etti. Protokol heyeti, imzanın ardından Et Balık Kurumu’na ait kesimhaneyi inceledi.

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret Borsası arasında imzalanan protokol, 300 dönümlük alana canlı hayvan borsası ve et entegre tesisleri kurulmasının yanında Bursa Ticaret Borsası’na ait Yeşil semtindeki tarihi bir binanın restorasyonunu da içeriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X