Büyükşehir ‘marka kent’ yolculuğunda esnafla el ele

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘marka kent Bursa’yı bütün değerleriyle geleceğe taşırken, esnafla iş birliğini sürdüreceklerini söyledi.

Büyükşehir ‘marka kent’ yolculuğunda esnafla el ele

Başkan Altepe, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) üyeleriyle Yıldırım’daki BESOB Esnaf Sarayı’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da Başkan Altepe’ye toplantıda eşlik etti. 

Bursa’nın bir esnaf şehri olduğunu ve babasıyla kendisinin de esnaflık yaptığını hatırlatan Altepe, “Bizim maksadımız esnafımızın Bursa hakkında görüşünü almak. Esnafımızla ortak projeler üretelim istiyoruz. ‘Marka kent Bursa’yı bütün değerleriyle geleceğe taşırken, şehire değer katan esnaflarla da iş birliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir gelişim içinde olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bizler bize oy verse de vermese de sürekli, şehrin her köşesinde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Belediyeler, yerel yönetimler vatandaşlar için önemli kuruluşlardır. Bursa’da yatırımcı kuruluş Büyükşehir Belediyesi. Yerelleşme önemli ve bu konuda Türkiye’de güzel adımlar atılıyor” diye konuştu.

Kaynakların en iyi şekilde yerelden değerlendirilebildiğini ifade eden Başkan Altepe, yetki devri konusundaki tavrından örnekler verdi. Başkan Altepe, Bursa’nın Türkiye’de en hızlı gelişen illerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Yapacak çok işimiz var. Sıkıntılarımız ortak. Keşke şurada bizim aklımıza gelmeyen yeni çözümleri esnafımızdan duysak ve gerçekleştirsek… Bizler çözüm peşindeyiz” diye konuştu.

Dünya milletlerini tanıdıkça Bursa’nın kıymetinin daha çok anlaşıldığını söyleyen Başkan Altepe, “Her geçen gün Türkiye’nin yıldızı parlıyor, Bursa da en hızlı gelişen şehirlerden… Bursa olarak kaliteyi üretiyoruz. Bursa, bir üretim şehri, bu kentte esnafın değeri büyük. Şanslıyız, Bursa sanatkar şehri. Bizler de ne gerekiyorsa gerçekleştiriyoruz. Bursa, bu dönemde çok daha büyük mesafeler kat edecek” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin Bursa’nın sınırlarını aştığını da vurgulayarak, “Bursa’nın, dünyadaki itibarı artıyor. Bu kadar çok konuda çalışan bir başka belediye daha yok. Bursa artık dünya gündemine girdi” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın vizyonunu arttıran teleferik, yol çalışmaları, ulaşım yatırımları, termal turizm, tarih ve kültürel miras çalışmalarından bahsederek, şehrin geleceği için esnafla birlikte hareket etmeye devam edeceklerini kaydetti.

BESOB Başkanı Arif Tak da Bursa’da yapılan hizmetlerin herkes tarafından takdirle karşılandığını ifade ederek, esnafın Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olduğunu belirtti. Bursa’nın değerlerinin Büyükşehir Belediye sayesinde daha da öne çıktığını belirten Tak, “Hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye müteşekkiriz, hizmetlerden memnunuz. Bursa’daki hizmetler, herkes tarafından da takdir topluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnaf ve sanatkarın da gönlünü kazandı. Bizler de esnaf odaları temsilcileri olarak destek olup, esnafımızın sıkıntılarına çare olalım ve Bursa’yı daha güzel noktalara taşıyalım istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X