Büyükşehir Uludağ’da para değil yetki istiyor

Uludağ’da yetki aldıkça tesis ve yatırımlar kazandırdıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Biz bu konuda para istemiyoruz. Sadece yetkileri istiyoruz. Çevre konusunda olduğu gibi sadece yetkiler verilsin. Uygulamaları ve yatır

Büyükşehir Uludağ’da para değil yetki istiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada, “Uludağ’da yaz-kış istifade edebileceğimiz bir potansiyel var. Uludağ sadece kış turizmiyle bağımlı değil. Kış sezonu 3 ay sürüyor. Uludağ’ın 12 ay kullanılması, 4 mevsimde kullanılabilmesi gerekiyor. Bir teleferik yaptık Uludağ’a hareket getirdi. Teleferik artık otellere kadar, kayak pistine kadar geliyor. Bizim hedefimiz 300 bindi, teleferik 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı. Bu yolcuların yüzde 80’i yabancı turist. Şimdi teleferiği şehir merkezine, metro istasyonun üstüne indiriyoruz. Yani şehrin doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden metroya binen Gökdere istasyonuna geldiğinde üst kata çıkıp, teleferiğe binerek kayak pistine kadar gelecek. Başka bir araç kullanmasına gerek yok” dedi.

“BU YIL ULUDAĞ’IN GELİRİ ARTTI”

Uludağ’a ulaşımın artık Bursa’nın her yerinden rahat olduğuna vurgu yapan Altepe, “Vatandaş semtindeki metro istasyonuna kadar gittiğinde Uludağ’a gelmiş oluyor. İstanbul’dan BUDO’ya oradan da raylı sisteme binmiş olanlar, teleferiğe geçip kayak pistine gelebiliyor. Zarar eden işletmeleri para harcamadan yaptık. Hem kira alıyoruz, hem de işletmeci kazanıyor. Teleferik turizmimize de büyük bir değer kattı. Bu yıl Uludağ’ın geliri çok fazla arttı. Önümüzdeki yaz aylarında daha fazla artacak. Şimdi diğer eksikleri tamamlıyoruz” diye konuştu.

“ULUDAĞ’DA PARA DEĞİL, YETKİ İSTİYORUZ”

Uludağ’da günübirlik tesisler yapılması gerektiğinin altını çizen Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Otel müşterisi dışında gelen insanların yemek yiyip, çayını kahvesini içebilecekleri, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, namaz kılabilecekleri, zaman geçirebilecek tesislerin olması, otoparkların olması gibi eksikler konusunda projeler yapılıyor. Uludağ’a kongre kültür merkezi yapıyoruz. Bunun projeleri hazırlanıyor. Uludağ’da 6 tane sahanın olacağı spor tesisleri planlıyoruz. Yetkileri aldıkça bunları gerçekleştiriyoruz. Bursa’nın tümü Büyükşehir’e bağlı, Uludağ da bağlı olmalı. Buradaki eksikleri bizim gidermemiz gerekiyor. Biz bu konuda para da istemiyoruz, sadece yetkileri istiyoruz. Çevre konusunda olduğu gibi sadece yetkileri verin, uygulamaları biz yapalım, yatırımları da yapalım. Biz eksikleri giderir, yatırımları yaparız. Ülkemiz kazanır. Uludağ’da tüm yetki bize aktarılırsa her alanda hızlı bir kalkınma gelişir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X