Büyükşehir’de dönemin son toplantısı! ‘Tek derdimiz Bursa oldu’ 

Büyükşehir Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son oturumunda konuşan Başkan Aktaş, Bursalıların faydalanacağı pek çok kararın mecliste alındığını belirtti.

Büyükşehir’de dönemin son toplantısı! ‘Tek derdimiz Bursa oldu’ 

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son oturumunda konuşan Başkan Aktaş, Bursalıların faydalanacağı pek çok kararın mecliste alındığını belirterek, “Her zaman tek derdimiz Bursa oldu. Vatandaşlarımızın da teveccühleriyle bize yeniden yetki verildiğinde, Bursa’nın geleceğinin inşasında bu mecliste yine önemli kararlara imza atacağız” dedi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son oturumu yapıldı. Belediye Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda tam 2, öğrenci 1 lira olan Kent Müzesi’nin giriş ücretleri kaldırıldı.

Toplatıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bütün samimiyetimle inanıyorum ki ilçe belediye başkanlarımız ile toplan 101 kişilik bu ekibin tek derdi Bursa oldu. Hepimizin ortak amacı 3 milyon hemşehrimizin rahat ve huzurlu yaşam sürmeleriydi.

Bursa her geçen gün büyüyen ve bu nedenle ihtiyaçları da süreki değişen, bu doğrultuda sürekli yenilik isteyen bir şehir. Bu güzide şehirle ilgili atılacak her adım, yapılacak her çalışma bu meclisin çatısı altında değerlendiriliyor. 2014-2019 dönemi içinde toplam 117 toplantı yaptık. Bu toplantılarda 14 bin 500 karar alındı” diye konuştu. 

AKTAŞ’LA 30 TOPLANTI 3514 KARAR…

Göreve geldiği tarihten itibaren 30 toplantıda 3 bin 514 karar aldıklarını hatırlatan Aktaş, “Şehrimizin geleceğini ilgilendiren konularda bazen elbirliği ile kararlar aldık, bazen tansiyonumuz yükseldi. İstemeden de olsa birbirimizi kırdık ama şunu samimiyetle söylüyorum ki hiçbiri kişisel değildi. Her zaman tek derdimiz Bursa’nın çıkarları oldu. Gece gündüz demeden Bursa’nın yol haritasını belirlemeye çalıştık.

Bursa’nın en önemli sorunlarının başında gelen ulaşım konusunda ciddi mesafeler aldık. Akıllı dokunuşlar ile Bursa’nın acil ihtiyaçlarını bir an önce karşılamaya çalışırken, bir yandan da yarım kalan projelerin tamamlanmasını sağladık. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. İnşallah vatandaşlarımızın da teveccühleriyle yeniden büyükşehir belediye başkanlığı bizlere verildiğinde, Bursa’nın geleceğinin inşasında yine bu mecliste önemli kararlara imza atacağız” dedi. 

MECLİS ÜYELERİNE PLAKET…

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerirn sözcüleri de söz alarak duyğu ve düşüncelerini dile getirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Erdal Barutçuoğlu, “Bu mecliste kötü bir anımız yok, tüm arkadaşlarımız hakkını helal etsin” dedi. CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, “5 yıllık süreç bitti. Tek kavgamız Bursa içindi. Her ne kadar ideolojimiz ayrı olsa da hep Bursa’ya hizmet etme çabasında olduk” derken, MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de, “Genel itibari ile olumlu bir dönem geçirdiğimize inanıyorum.

Kapsamlı çalışmalar yapıldı, yeteri kadar öneride bulunulduğunu ve önemli sonuçlar aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu. İYİ Parti Sözcüsü Hasan Ertürk ise, “Sevginin, hoşgörünün, saygının hakim olduğu mecliste çalışmaktan gurur duydum” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmaların ardından  Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker ve tüm meclis üyelerine çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X