Büyükşehir’de son gelişmeler! 3 binden fazla taşeron işçi sınavı geçti

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde değişim ve yeniden yapılanma çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir’de son gelişmeler! 3 binden fazla taşeron işçi sınavı geçti

Olay Gazetesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan her gelişmeyi yakından takip eden yazarı İhsan Aydın da bugünkü köşesinde son gelişmeleri aktarıyor.

Aydın’ın yazısında BUSKİ’den bir atama haberi ile 3 binden fazla taşeron işçinin son durumuna ilişkin bilgiler yer alıyor.

Büyükşehir’de sınav sonuçları duyuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında şirket işçiliğine geçiş için yapılan sınavın sonuçları açıklandı.

Büyükşehir’in değişik servislerinde hizmet alımı yöntemiyle BİNTED ya da taşeron şirketlerde çalışan 3 bin 121 personelden 3 bin 111’nin sınava girdiği ve başarılı olduğu duyuruldu.

10 dolayında sınava katılmayan personelin bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’nde şirket işçiliği işlemleri 2 Nisan’da tamamlanmış olacak.

Böylece, daha evvel hizmet alımı yöntemiyle değişik şirketlerde çalışan tüm taşeron işçiler güvenlik soruşturmalarında bir sıkıntı çıkmaması durumunda Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şirketi BİNTED’in asıl elemanı olacaklar.

Büyükşehir’de 300’den fazla taşeron çalışanın başvuruları da koşulları tutmadığı gerekçesiyle kabul edilmemişti.

Öte yandan 2 Nisan sonrası da belediye şirketine geçiş yapan personelin sendika üyeliklerinin hızlanacağı konuşuluyor.

Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde örgütlü bulunan Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi’nin halen üye kabulünü sürdürdüğü, 2 Nisan sonrası belediye şirketi işçisi olacak personelin sendikaya katılımlarının da artacağı değerlendiriliyor.

Sadece Büyükşehir Belediyesi’nde değil, kamu şirketlerinin daimi işçisi olacak çalışanların ilçe belediyelerinde de sendika üyeliklerine büyük rağbet göstereceği dillendiriliyor.

BUSKİ Müşaviri değişti

Bir yandan da Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinde değişim devam ediyor.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X