Büyükşehir’den baz istasyonu açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e baz istasyonları hakkında cevap verdi.

Büyükşehir’den baz istasyonu açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi 4 Şubat günü Bursa yerel gazetelerinde çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, “Büyükşehir Yasasında Baz İstasyonları Yer Seçim Belgesi için 20 gün süre tanındığı, Büyükşehir Belediyesinin bu 20 günlük sürede Anayasa’da yer alan, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını gözeterek ruhsat kararlarını uzatmadan alması gerektiği ve 20 günlük sürede yanıt alamayan firmaların istediği yere baz istasyonu kurma hakkını elde ettiğine” ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “5393 sayılı belediye kanununda verilecek yer seçim belgesi karşılığında alınacak ücretin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca belirleneceği, ücreti yatırılmasına rağmen yirmi gün içerisinde verilmeyen yer seçim belgesinin verilmiş sayılacağı hüküm altına alınmıştır. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar yer seçim belgesi ve ücreti bakanlık tarafından belirlenmemiştir. Hiçbir GSM şirketi Bursa Büyükşehir Belediyesine bugüne kadar yer seçim belgesi talebi ile ilgili olarak hiçbir ödeme yapmamıştır. Bununla birlikte 20 günlük sürede yanıt alamayan firmanın baz istasyonunu istediği yere kurma hakkı bulunmamaktadır. Ayrıca, belediyemizden izin alınmadan kurulan baz istasyonlarının tespitinde ilgili GSM şirketlerine ceza uygulaması yapılmaktadır. Tüm Bursa kamuoyu bilmelidir ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi kendisine verilen sorumlulukları yerine getirirken anayasada belirtilen “Herkes dengeli ve sağlıklı yaşama hakkına sahiptir” ilkesini gözeterek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirlenen elektro manyetik alan limit değerlerin altında kurulumların yapılmasını temin etmektedir. GSM şirketlerinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunmak zorunda oldukları EMR (Elektromanyetik Radyasyon) ölçümlerini de şirketlerden talep ederek kontrol etmektedir. Ayrıca Belediyemiz EMR ölçümleri yapabilmek içinde BTK’dan ölçüm yetkisi almıştır” denildi.

Mobil teknolojilerin gelişmesi ile birlikte sesli iletişime ilave olarak internet uygulamaları da yoğun olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, “GSM haberleşmesinin sekteye uğradığı durumlarda kullanıcıların kaldığı zor durumlar ve gelen şikayetler dikkate alındığında Bursa Büyükşehir Belediyesi, iddia edildiği üzere sorumluluktan kaçmadığı gibi anayasamızda teminat altına alınan haberleşme hürriyeti ilkesine de katkı sağlamaktadır” açıklaması yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X