Büyükşehir’den Büyükorhan’a süt soğutma tankı

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından Büyükorhanlı çitçilere süt soğutma tankı verildi.

Büyükşehir’den Büyükorhan’a süt soğutma tankı

AYDIN KURMUŞ

 

Büyükorhan’da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Mahalle bazında soğutma tanklı süt toplama merkezlerinin oluşturulması projesi” kapsamında projelendirilerek Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan ve kabul edilen proje sonucu hibe edilen 1 adet 5 tonluk süt toplama tankı, Büyükorhan Balaban Mahallesi’ne kuruldu. Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal üreticinin sütünün daha fazla para etmesi, tüketicinin de kaliteli ve hijyenik süte ulaşması için proje yaptıklarını belirterek, “Yapmış olduğumuz bu çalışma Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul gördü ve ilçemize bir adet süt tankı kazandırdık. Projeden Balaban ve komşu köyler olmak üzere 150 süt üreticisi faydalanacak. Bu proje sayesinde hem üreticimizin sütü değerlenecek hem de tüketici daha hijyenik süte ulaşacak” dedi. 

ZOR DURUMDAYDIK

Balaban Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda süt sığırcılığı üreticisi olan İsmail Yılmaz da, “Sütümüzün mevcut durumdan daha iyi gelir getireceğini ve doğrudan tüketiciyle buluşacağımızı ifade ettiler. Bizler de yıllardan beri süt fiyatlarının düşük olmasından dolayı çok zor durumdaydık. Süt soğutma tankı köyümüze gelir gelmez Bursa’daki mandıralar, süthaneler sütümüzü almak için sıraya girdi. Şu anki mevcut durumdan daha iyi fiyat verdiklerini söyleyebilirim. Köyümüzde şu an bayram gelmemesine rağmen bayram havası mevcut. Bu uygulamadan sonra köyümüzde hayvan sayısı ve süt üretiminin artacağı kanaatindeyim. Projeye vermiş oldukları büyük desteklerden dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X