Büyükşehir’den en son haberler: Belediye şirketleri kapatılıyor mu?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Alinur Aktaş’ın Başkanlık görevine geldiği 2 Kasım 2017 tarihinden beri pek çok değişim yaşandı. Bu değişim önümüzdeki günlerde de devam edeceğe benziyor.

Büyükşehir’den en son haberler: Belediye şirketleri kapatılıyor mu?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesini Büyükşehir Belediyesi’nden haberlere ayırdı.

Dün Başkan Alinur Aktaş ile görüşen Aydın, Büyükşehir’in bünyesindeki bazı şirketleri kapatma hazırlığında olduğunu, BURULAŞ’daki yeni atamaları ve gayrımenkul envanterinde bulunan Ankara’daki Bursa Evi’ne ilişkin belediyenin son tasarrufunu yazdı.

BİT’ler azaltılıyor

Başkan Aktaş ile konuşurken, daha evvel bu sütunlardan gündeme getirdiğimiz belediye iştiraklerinden bir kısmının kapatılabileceği yönündeki düşüncenin de Büyükşehir’de ciddi ciddi ele alınmaya başlandığını öğrendik.

Başkan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 11 civarındaki  şirketinin fazla olduğunu söyledi. Bunlardan bir kısmını kapatacaklarını açıkladı.

Kapatılacak şirketlerin faaliyet konularını ise diğer iştiraklere dahil edebileceklerini aktardı. 

BURULAŞ’a 2 yönetici

Başkan Aktaş, BURULAŞ’ın Olağan Genel Kurulu’nu da dün gerçekleştirdiklerini, 5 olan yönetim kurulu üye sayısını iki kişi artırdıklarını, hakkı huzur ücretlerini de düşürdüklerini söyledi.

Buna göre; BURULAŞ Yönetim Kurulu’nda Başkan Aktaş ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, Genel Müdür Yardımcısı Rasim Bacacı, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl’a ilave olarak, Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay da girmiş oldu. Hakkı huzur ücretleri de bin 500 liradan bin liraya düşürüldü.

Bursa Evi takasına ret

Öte yandan; Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha evvel gündeme getirilen BURBAK’a ait Ankara’daki Bursa Evi ile Büyükşehir envanterindeki Adliye Otoparkı’nın takas önerisi de reddediliyor.

Teklife Başkan Aktaş’ın sıcak bakmadığını öğrendik.

Plan Bütçe Komisyonu’nun raporuna göre, Ankara’daki Bursa Evi’ne karşılık Adliye Otoparkı’nın BURBAK’a devrini içeren dosya da böylece rafa kalkmış oluyor.

Rapor mecliste de oylanacak.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X