Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Büyükşehir’den okur yazısına cevap

Sayın Günay Yumruktay, 29.3.2018 tarihli Olay gazetesi “Söz Sizde” köşesinde yayımlanan “BUSKİ’den ricam” başlıklı yazı kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda “…Dereçavuş Mahallesi İldem Sokak’ta ikamet etmekteyim. 50 metre ileride BUSKİ’nin şebeke suyu geçmekte. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’den rica ediyorum, 50 metre daha bu şebeke suyunu uzatamazlar mı?..” denilmektedir.

Kurumumuzda abonelik işlemleri yürürlükteki 3194 sayılı imar Kanunu kapsamında tesis edilerek yürütülmektedir. İmar Kanunu’nun 31. maddesinde “İnşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarihtir. Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izni alıncaya kadar, elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmazIar. Ancak kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetlerden istifade ettirilir” denilmektedir.

Ayrıca aynı kanunun geçici 15. maddesinde “16/05/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli alan, 5393 sayılı kanunun 73’üncü maddesi uyarınca kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ve 16/06/2005 tarihli ve 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun uyarınca yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan yapılardan yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı ve aboneliği yapılır. Bu yapılara geçici olarak elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı ve aboneliği yapılması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez. Birinci fıkra uyarınca yapılan geçici abonelik süresi beş yılı geçemez. Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, beş yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam eder. Bu madde hükümleri 1/11/2015 tarihinden önce yapılmış yapılara ilişkin olarak uygulanır” denilmektedir.

Dolayısıyla bahse konu yere şebeke hattı çekilebilmesi için yapının söz konusu İmar Kanunu hükümlerine uyması ve ilgili belediyesinden kentsel dönüşüm ve yenileme durumuna muvafakat verildiğinin belgelenmesi ile kurumumuza müracaatı neticesinde işlem gerçekleştirilebilecektir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler

Dairesi Başkanlığı

 

Kentsel dönüşümde mağdur olmak istemiyoruz
 

Günay Bey merhaba, Soğanlı Kentsel Dönüşüm mağdurları olarak Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Dündar Bey’in bizim gibi mağdurların durumundan haberi olmadığını düşünüyoruz, şayet olsa kendisinin mutlaka bize yardımcı olacağını, hiç olmazsa bizleri dinleyeceğini düşünüyoruz. Ancak ulaşmakta sorun yaşıyoruz.

Bizlerin sorununu şu şekilde özetleyebiliriz: 240 parselden 70’iyle anlaşma yapıldı, 2 yıldır bu durum böyle. Geri kalan ne olacak, büyük bir stresle beklemekteyiz. İnanın psikolojimiz bozuldu. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz.

Anlaşma yapan arkadaşlarımız alacaklarında 8 aydır sorun yaşamakta. Yanlız bu alınan dairelerde belediye alacaklı olduğu halde (birçoğu öyle ) alacağını almadan tapuyu belediye vermemektedir, hiç bir işlem yapmamaktadır. Bizler Soğanlı, Çiftehavuzlar, Kanalboyu Mahallesi olarak sıkıntı yaşamaktayız.

Söz Sizde aracılığıyla sesimizi Sayın Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a duyurmak istedik. Umarım, sesimize ses verir, bizleri kabul eder de sıkıntımızı, sorunlarımızı izah etme imkânı bulabiliriz.

Başkanımıza şimdiden teşekkür eder, en kısa sürede sorunumuzu çözeceğini umuyoruz.

Bir grup Soğanlı Kentsel Dönüşüm mağduru

sozsizde-22042018-1.jpg

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X