Büyükşehir’den ‘sağlık’ projesi

Büyükşehir Belediyesi kentin sağlık profilinin ortaya çıkarılması projesi kapsamında Orhaneli’nin Ortaköy beldesindeki vatandaşları tek tek sağlık taramasından geçirdi. Başkan Altepe çalışmanın, Bursa’nın tüm köylerinde süreceğini bildirdi.

Büyükşehir’den ‘sağlık’ projesi

Büyükşehir Belediyesi örnek bir sağlık projesinin startını verdi. 

Bursa Verem Savaş Derneği ile birlikte ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Orhaneli’nin Ortaköy beldesindeki herkes tek tek sağlık taramasından geçirildi. Tarama sonuçları, köy meydanında düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Timur Yıldız tarafından köylülere teslim edildi. 

ERKEN TEŞHİS

Sağlıklı kent uygulaması çerçevesinde gece gündüz çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Verem Savaş Derneği ile birlikte kırsal kesimde örnek bir çalışmanın startını verdiklerini bildirdi. Vatandaşlara erken teşhisle tedavi olma imkanı sağlayan çalışmanın tüm köylerde devam edeceğini belirten Altepe, katılımcılara genel sağlık taramasının yanında akciğer grafisi, işitme ve kan testlerinin yapıldığını ifade etti. Taramalar sonucunda erken teşhisle kolay tedavinin önünün açıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bu şekilde tedavi de mümkün hale gelmiş oluyor” dedi. 

TÜRKİYE’DE İLK

Projenin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından getirildiğini belirten Bursa Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Timur Yıldız ise yapılan çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu açıkladı. Bursa’daki tüm köyleri taramak ve gerekli vakaları tespit edip erken teşhisi kolaylaştırmak istediklerini anlattı.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da daha önce de kanser taraması yaptıklarını belirterek, tüm vatandaşlara taramalara katılma çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X